αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να φτιάξεις ένα πιο παραγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με 5 tips από τον Elon Musk

Πως να φτιάξεις ένα πιο παραγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με 5 tips από τον Elon Musk

Είναι σίγουρο ότι αν είσαι επιχειρηματίας ή freelancer, έχεις ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Και είναι επίσης πιθανό να μην προλαβαίνεις να χωρέσεις όλα όσα θέλεις να κάνεις, μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Σκέψου όμως και τις περιπτώσεις μεγάλων επιχειρηματιών, όπως ο Elon Musk. Ο ίδιος έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX, η SolarCity και η Boring Company. Ταυτόχρονα.

Ναι, ο Elon Musk εργάζεται πολλές ώρες. Όμως έχει καταφέρει κάτι ακόμα σημαντικό: διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο του και βάζει τις σωστές προτεραιότητες. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει μερικά tips για να φτιάξεις ένα πιο παραγωγικό καθημερινό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Elon Musk. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1# Αναρωτήσου συνεχώς για το πως μπορείς να βελτιωθείς. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Εξέταζε καθημερινά το πρόγραμμα σου, δες που σπαταλάς άσκοπα χρόνο και τι μπορείς να κάνεις καλύτερο.

2# Λιγότερος χρόνος στα emails. Ο Elon Musk ξοδεύει όσο πιο λίγο χρόνο μπορεί στα emails. Μάλιστα, όταν γράφει ο ίδιος μηνύματα δεν ψάχνει τις τέλειες φράσεις και δεν γράφει μακροσκελή emails.

3# Multitasking. Παρόλο που ο Musk ξέρει το πόσο σημαντική είναι η εστίαση, μερικές φορές κάνει αρκετά πράγματα ταυτόχρονα. Μπορεί να τρώει ενώ απαντά μηνύματα ή έχει μια συζήτηση. Επίσης κάνει κάποια ασήμαντα tasks την ώρα που είναι με τα παιδιά του.

4# Δώσε δουλειά σε άλλους. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Δες τα skills που έχουν οι άλλοι άνθρωποι γύρω σου, και δώσε τους την κατάλληλη δουλειά. Έτσι θα μπορέσεις να ελαφρύνεις και το δικό σου πρόγραμμα.

5# Ξέχνα το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Αρκετοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να είναι παραγωγικοί, γιατί αναλώνονται πολύ στο τι λένε οι άλλοι για τους ίδιους. Ο Musk το έχει ξεπεράσει αυτό. Και καταφέρνει να είναι πολύ συγκεκριμένος στον τρόπο που δουλεύει, αδιαφορώντας για το τι λένε οι άλλοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =