αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να φτιάξεις έναν Mind Map με τους στόχους της νέας χρονιάς: Εξηγεί μια πρώην career coach της Google (Εικόνα)

Πως να φτιάξεις έναν Mind Map με τους στόχους της νέας χρονιάς: Εξηγεί μια πρώην career coach της Google (Εικόνα)

Η χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν έναν απολογισμό του έτους που φεύγει και ετοιμάζουν τα πλάνα τους για το έτος που έρχεται. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο. Πως, μπορείς άραγε να φτιάξεις έναν «χάρτη» στον οποίο θα καταγράψεις με σαφήνεια όλους τους στόχους σου;

Η πρώην career coach της Google, Jenny Blake, έχει την λύση. Προτείνει να φτιάξεις έναν Mind Map. Είναι ένα απλό σχεδιάγραμμα (θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο να το φτιάξεις), στο οποίο θα παραθέτεις το επόμενο project που θέλεις να αναπτύξεις, μια αλλαγή καριέρας ή ακόμα και ένα χόμπι που θες να ξεκινήσεις.

Στην παρακάτω εικόνα, μπορείς να δεις έναν αντίστοιχο Mind Map για το 2017. Μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο και για το 2018. Στο κέντρο μπαίνει το έτος. Και τριγύρω του, υπάρχουν κάποια παρακλάδια, τα οποία καταλήγουν σε ένα «θεματικό πεδίο». Γύρω από το κάθε πεδίο, θα γράψεις τους εκάστοτε στόχους που έχεις.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη γραμμική σκέψη», σημειώνει η Jenny Blake.

Με τον Mind Map, παραθέτεις όλες τις ιδέες που έχεις. Σε όλα τα πεδία. Και τους τρόπους που θα φτάσεις στον εκάστοτε στόχο. Πειραματίσου, δοκίμασε πράγματα και ετοιμάσουν να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα. Το νέο έτος ανοίγεται μπροστά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =