αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να στείλεις ένα Cold Email σε κάποιον άγνωστο, για να ζητήσεις συμβουλές (Εικόνα)

Πως να στείλεις ένα Cold Email σε κάποιον άγνωστο, για να ζητήσεις συμβουλές (Εικόνα)

Τα Cold Emails, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή μας. Και τι είναι τα Cold Emails; Θα αναρωτιούνται ίσως κάποιοι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Όχι, δεν έχουν να κάνουν… με τις κρύες θερμοκρασίες. Έχουν όμως να κάνουν με τον «πάγο» μεταξύ δύο αγνώστων ανθρώπων.

Με απλά λόγια, είναι emails τα οποία μπορεί να στείλεις σε κάποιος ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά, με σκοπό να ζητήσεις τη βοήθεια τους ή το feedback τους για κάτι. ‘Η μπορεί να είναι ένα email που στέλνεις σε κάποιον, για να αποκτήσεις μια νέα επαφή. Πως όμως μπορεί να στείλεις ένα μήνυμα σε κάποιον άγνωστο, να σπάσεις… τον πάγο και παράλληλα να έχεις πολλές πιθανότητες για να σου απαντήσει;

Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει ένα απλό μοντέλο το οποίο μπορείς να ακολουθήσεις. Είναι αυτό που θα δεις στην παρακάτω εικόνα. Στην αρχή, βρες ένα «κοινό σημείο», κάτι για το οποίο και οι δύο πλευρές έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, μέσα σε μερικές προτάσεις εξήγησε αυτό που θέλεις. Μην ετοιμάσεις ένα μακροσκελές κείμενο- είναι πολύ πιθανό αυτό να μείνει… αδιάβαστο. Τέλος, παρέθεσε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επικοινωνήσει ο άλλος μαζί σου. Δώσε αρκετές επιλογές, για να «ταιριάξεις» στις συνήθειες της άλλης πλευράς.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1482950468_email-p59.jpg

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 6 =