αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να σταματήσεις την αυτόματη εκκίνηση του Skype στα Windows 10

Πως να σταματήσεις την αυτόματη εκκίνηση του Skype στα Windows 10

Αν είστε χρήστης των Windows 10 και δεν επιθυμείτε το Skype να εκκινείτε κάθε φορά που συνδέεστε, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω διαδικασίες.

Απενεργοποιήστε το Skype Autostart μέσω της Διαχείρισης εργασιών

Ευτυχώς, οι τελευταίες εκδόσεις του Skype λειτουργούν πλέον σαν μια κανονική εφαρμογή Windows. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη επιλογή του Skype για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εκκίνηση χωρίς να συνδεθείτε πρώτα, αλλά μπορείτε να την απενεργοποιήσετε μέσω της Διαχείρισης εργασιών.

Για να βρείτε αυτήν την επιλογή, πατήστε Ctrl + Shift + Esc ή κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε “Διαχείριση εργασιών“.

Κάντε κλικ στην καρτέλα “Εκκίνηση“. Εάν δεν βλέπετε καρτέλες, κάντε κλικ πρώτα στην επιλογή “Περισσότερες λεπτομέρειες“.

Αναζητήστε το “Skype” στη λίστα, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Απενεργοποίηση“. Τα Windows δεν θα ανοίγουν πλέον αυτόματα το Skype.

Πώς να αφαιρέσετε το Skype από την περιοχή ειδοποιήσεων στα Windows 10

Αν έχετε εγκατεστημένη τη νεότερη εφαρμογή του Skype στον υπολογιστή σας, οι παραπάνω οδηγίες δε θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα. Εάν όχι, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για την παλαιότερη έκδοση του Skype.

Στην παλαιότερη εφαρμογή του Skype, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Skype και να την κλείσετε σαν μια παραδοσιακή εφαρμογή. Το Skype δεν σας δίνει αυτή την επιλογή.

Η παλιότερη εφαρμογή Skype της Microsoft δεν εμφανίζεται καν στη λίστα προγραμμάτων εκκίνησης, επομένως δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις ή τη Διαχείριση εργασιών.

Ωστόσο, μπορείτε να αποκρύψετε το εικονίδιο από το παράθυρο ρυθμίσεων του Skype. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Skype στην περιοχή ειδοποιήσεων και κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις” ή ανοίξτε το παράθυρο Skype, κάντε κλικ στο κουμπί μενού “…” και κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κλικ στην κατηγορία “Γενικά” και απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση Skype στην περιοχή ειδοποιήσεων των Windows (δίσκος συστήματος)“. Το εικονίδιο του Skype θα εξαφανιστεί.

Λάβετε υπόψη ότι οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα Skype εάν είστε συνδεδεμένοι, ακόμη και αν το Skype δεν εμφανίζεται στην περιοχή ειδοποιήσεων. Για να το σταματήσετε, αποσυνδεθείτε από το Skype. Κάντε κλικ στο μενού “…” στο παράθυρο Skype και κάντε κλικ στο “Έξοδος” για να το πετύχετε.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + eight =