αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα

Πως να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα

Όλοι κατά καιρούς παρασυρόμαστε και ανησυχούμε για το τι σκέφτονται οι αλλοι για εμάς. Το«τι θα πουν οι άλλοι» γυρνά μέσα στο μυαλό μας.

Σκεφτείτε μια στιγμή που ήσασταν εξαιρετικά ανήσυχοι – ας πούμε, πριν σηκωθείτε για να μιλήσετε δημόσια, σηκώσετε το χέρι σας σε μια σημαντική συνάντηση ή ακόμα και περπατήσετε μέσα από ένα δωμάτιο με αγνώστους. Ο λόγος που ένιωθες αδύναμος και φοβισμένος, είναι ότι ανησυχούσες για την κοινωνική αποδοκιμασία. Ο φόβος μας για τις απόψεις των άλλων έχει γίνει μια παράλογη και μη παραγωγική εμμονή στον σύγχρονο κόσμο, με αρνητικές επιπτώσεις.

«Εάν αρχίσετε να δίνετε όλο και λιγότερη προσοχή σε αυτό που είστε – τα ταλέντα, τις πεποιθήσεις και τις αξίες σας – και αρχίσετε να συμμορφώνεστε με αυτό που μπορεί να πιστεύουν ή όχι οι άλλοι, θα βλάψετε τις προοπτικές σας. Θα αρχίσετε να ”παίζετε με ασφάλεια” επειδή φοβάστε τι θα συμβεί στην άλλη πλευρά της κριτικής. Θα φοβάστε ότι θα σας γελοιοποιήσουν ή θα σας απορρίψουν», λέει το Harvard Business Review.

Θα πρέπει να καλλιεργήσετε περισσότερη αυτογνωσία. Οι περισσότεροι από εμάς διανύουμε τη ζωή με μια γενική αίσθηση του ποιοι είμαστε και, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι αρκετό. Τα καταφέρνουμε. Αλλά αν θέλεις να είσαι η καλύτερη version σου και να φοβάσαι λιγότερο τις απόψεις των ανθρώπων, πρέπει να αναπτύξεις μια ισχυρότερη και πολύ βαθύτερη αίσθηση του ποιος είσαι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αναπτύσσοντας μια προσωπική φιλοσοφία — μια λέξη ή φράση που εκφράζει τις βασικές σας πεποιθήσεις και αξίες.

Όταν σκέφτεστε μια προσωπική φιλοσοφία, αναρωτηθείτε μια σειρά ερωτήσεων: Όταν είμαι στα καλύτερά μου, ποιες πεποιθήσεις κρύβονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια των σκέψεων και των πράξεών μου; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επιδεικνύουν χαρακτηριστικά και ιδιότητες που είναι σε ευθυγράμμιση με τα δικά μου; Ποιες είναι αυτές οι ιδιότητες; Ποια είναι τα αγαπημένα σας quotes; Οι αγαπημένες σας λέξεις;

Μόλις απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, κυκλώστε τις λέξεις που ξεχωρίζετε και διαγράψτε αυτές που δεν ξεχωρίζετε. Αφού μελετήσετε τι έχει απομείνει, προσπαθήστε να βρείτε μια φράση ή πρόταση που να ευθυγραμμίζεται ακριβώς με το ποιος είστε και πώς θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας. Μοιραστείτε το προσχέδιο με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, ζητήστε τη γνώμη του και τελειοποιήστε τη φιλοσοφία σας. Στη συνέχεια, βάλτε το στη μνήμη σας και επιστρέψτε σε αυτό καθημερινά.

Η δημιουργία μιας προσωπικής φιλοσοφίας μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή και ισχυρή άσκηση.

«Πάνω από όλα, να θυμάστε ότι η ανάπτυξη και η μάθηση πραγματοποιούνται όταν λειτουργείτε στο πικ των δυνατοτήτων σας» σημειώνει το HBR.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =