αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να στήσεις ένα βιογραφικό μιας σελίδας με 3 κινήσεις

Πως να στήσεις ένα βιογραφικό μιας σελίδας με 3 κινήσεις

Το έχουμε ξανά πει: Το ιδανικό βιογραφικό έχει έκταση μιας σελίδας. Αυτό τουλάχιστον λένε πολλοί Experts του HR. Και είναι λογικό. Ζούμε στην εποχή των… αμέτρητων βιογραφικών. Οι managers και οι εργοδότες «σκανάρουν» το βιογραφικό σου μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Αν δεν τους τραβήξει την προσοχή, θα πάνε στο επόμενο. Και φυσικά δεν θα κληθείς για συνέντευξη.

Βέβαια εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Πως μπορείς να στήσεις ένα βιογραφικό μέσα σε μόλις μια σελίδα; Δεν είναι τόσο δύσκολο. Δες 3 απλά tips που θα σε βοηθήσουν.

Αφαιρέστε οποιαδήποτε εμπειρία πριν από 10 χρόνια

Ένα έξυπνο τρικ για να συρρικνώσετε το βιογραφικό σας σε 1 σελίδα, είναι να αφαιρέσετε ρόλους που κατείχατε παλαιότερα. Το πρόσωπο το οποίο βλέπει το βιογραφικό σας δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνατε 10 χρόνια πριν. Ειδικά, εάν έχετε πολλές συναφείς εμπειρίες από τότε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες στις πρόσφατες εμπειρίες σας. Διατηρείστε παλαιότερες εμπειρίες σας απλά με έναν τίτλο και μια ημερομηνία. Αυτό θα δείξει το μονοπάτι που έχετε επιλέξει για να φτάσετε εκεί που βρίσκεστε σήμερα.

Ανακαλύψτε τι είναι σημαντικό και τι όχι

Λοιπόν, διαθέτετε πολλές εμπειρίες και εντυπωσιακά επιτεύγματα; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να τα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Αλλά, περιμένετε ένα λεπτό – έχετε σκεφτεί ποιές από αυτές τις δεξιότητες είναι πραγματικά συναφείς με τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση; Μελετήστε την αγγελία εργασίας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι ψάχνει η εταιρεία. Αυτές είναι οι δεξιότητες, οι οποίες θα πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στο βιογραφικό σας. Α, και δεν ενδιαφέρει κανέναν εκείνη η θέση barman που είχες κάποτε στη Μύκονο.

Αφαιρέστε τις στερεότυπες εκφράσεις

Υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει το βιογραφικό σου πιο μακροσκελές και πιο «βαρετό»: Το να χρησιμοποιείτε στερεότυπες εκφράσεις! Εκφράσεις όπως «ομαδικό πνεύμα» ή «επίλυση προβλημάτων» έχουν διαβαστεί πάρα πολλές φορές από τους υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού – τόσο πολύ που τους εκνευρίζουν κάθε φορά που τις ξαναδιαβάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =