αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να στήσεις ένα βιογραφικό με έκταση μόλις 1 σελίδας

Πως να στήσεις ένα βιογραφικό με έκταση μόλις 1 σελίδας

Είναι αυτό που λένε πολλοί HR Managers και Career Coaches: Στην εποχή μας το «ιδανικό βιογραφικό» πρέπει να είναι στημένο σε μια σελίδα. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού και οι εργοδότες είναι πολυάσχολοι. Λαμβάνουν εκατοντάδες αιτήσεις για μια μεμονωμένη θέση εργασίας και προσπαθούν να καλύψουν πολλαπλές θέσεις εργασίας κάθε φορά. Με απλά λόγια, δεν έχουν τον χρόνο για να διαβάσουν σελίδες ολόκληρες με πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο. Διατηρώντας το βιογραφικό σας περιεκτικό και εντός θέματος, θα κάνετε τη ζωή των υπευθύνων πρόσληψης πιο εύκολη. Επίσης, εξασφαλίζετε ότι θα μεταβιβάσετε όλα τα δυνατά σας σημεία στο χρόνο που αφιερώνουν για να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό σας.

Εδώ βέβαια έρχεται ένα πρακτικό ερώτημα: Πως μπορείς να χωρέσεις όλα όσα θες, μέσα σε μόλις 1 σελίδα; Τώρα θα δούμε 3 γρήγορες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Αφαιρέστε οποιαδήποτε εμπειρία πριν από 10 χρόνια

Ένα έξυπνο τρικ για να συρρικνώσετε το βιογραφικό σας σε 1 – 2 σελίδες είναι να αφαιρέσετε ρόλους που κατείχατε παλαιότερα. Το πρόσωπο το οποίο βλέπει το βιογραφικό σας δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνατε 10 χρόνια πριν. Ειδικά, εάν έχετε πολλές συναφείς εμπειρίες από τότε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες στις πρόσφατες εμπειρίες σας. Διατηρείστε παλαιότερες εμπειρίες σας απλά με έναν τίτλο και μια ημερομηνία. Αυτό θα δείξει το μονοπάτι που έχετε επιλέξει για να φτάσετε εκεί που βρίσκεστε σήμερα.

Ανακαλύψτε τι είναι σημαντικό και τι όχι

Λοιπόν, διαθέτετε πολλές εμπειρίες και εντυπωσιακά επιτεύγματα; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να τα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Αλλά, περιμένετε ένα λεπτό – έχετε σκεφτεί ποιές από αυτές τις δεξιότητες είναι πραγματικά συναφείς με τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση; Μελετήστε την αγγελία εργασίας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι ψάχνει η εταιρεία. Αυτές είναι οι δεξιότητες, οι οποίες θα πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στο βιογραφικό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να περικόψετε οτιδήποτε δεν φαίνεται να σχετίζεται με την θέση στην οποία κάνετε αίτηση.

Αφαιρέστε τις στερεότυπες εκφράσεις

Θέλετε το βιογραφικό σας να παρατηθεί, χωρίς καμία αιτιολογία, στο σωρό των απορριφθέντων; Χρησιμοποιείστε στερεότυπες εκφράσεις! Εκφράσεις όπως «ομαδικό πνεύμα» ή «επίλυση προβλημάτων» έχουν διαβαστεί πάρα πολλές φορές από τους υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού – τόσο πολύ που τους εκνευρίζουν κάθε φορά που τις ξαναδιαβάζουν. Και φυσικά πιάνουν χώρο στο βιογραφικό σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιογραφικό του CEO της Microsoft χωράει σε 1 σελίδα. Και μπορείς να «αντιγράψεις» το ίδιο στήσιμο (Εικόνα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =