αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να ρυθμίσεις το μυαλό σου για να σταματήσει να ανησυχεί για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή σου

Πως να ρυθμίσεις το μυαλό σου για να σταματήσει να ανησυχεί για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή σου

Στην αγχωτική εποχή που ζούμε, ανησυχούμε για το κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας. Αυτό μπορεί εύκολα να επιβαρύνει την ψυχική μας υγεία. Κάποιοι το θεωρούν απλώς μια κακή συνήθεια που μπορεί να κοπεί με την εξάσκηση. Μερικοί πιστεύουν ότι η ανησυχία εξυπηρετεί έναν σκοπό για τον εγκέφαλο, όπως το να μας βοηθήσει να μάθουμε από προηγούμενες εμπειρίες και να προετοιμαστούμε για νέες. Είτε είναι καλό είτε κακό, η ανησυχία απασχολεί τον εγκέφαλό μας καθώς εστιάζουμε σε ένα μέλλον που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Αντί να ανησυχείτε, μπορείτε να επιλέξετε να αναλάβετε δράση, κάνοντας την σωστή προετοιμασία. Στο powerofpositivity.com διαβάσαμε μερικούς ενεργούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να σταματήσει να ανησυχεί.

1. Γράψε σε ένα χαρτί

Όταν εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να σταματήσει να ανησυχεί, αυτή η τεχνική μπορεί να είναι η πιο πολύτιμη. Εάν ο εγκέφαλός σας σας κρατά ξύπνιους τη νύχτα με το να σκέφτεστε κάτι, γράψτε το σε ένα χαρτί (οι ηλεκτρονικές μορφές λειτουργούν επίσης). Αυτή η ενέργεια επιτρέπει στον εγκέφαλό σας βγάλει το άγχος προς τα έξω.

Έτσι θα σταματήσετε να ξοδεύετε ενέργεια προσπαθώντας να θυμηθείτε τις πληροφορίες που σας κάνουν να ανησυχείτε. Αν ανησυχείτε π.χ. για το τι θα σερβίρετε σε μια συγκέντρωση φίλων, γράψτε «Τι να σερβίρετε». Και φυσικά έτσι θα παραθέσετε μερικές λύσεις για το πρόβλημα σας.

2. Διαλογίσου για έναν εγκέφαλο χωρίς ανησυχίες

Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να σταματήσει να ανησυχεί. Ερευνητές στο περιοδικό Psychosomatic Medicine μελέτησαν τα αποτελέσματα του διαλογισμού και διαπίστωσαν ότι ο διαλογισμός είναι ιδιαίτερα καλός για τη μείωση του γνωστικού άγχους. Αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχουν χρόνο για διαλογισμό, ο διαλογισμός είναι τόσο εύκολος όσο η επιλογή να κλείσετε τα μάτια σας αυτή τη στιγμή για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο.

3. Άθληση

Η ίδια μελέτη στο περιοδικό Psychosomatic Medicine διαπίστωσε ότι η άσκηση, από την άλλη, είναι καλή για εσάς, ειδικά όταν το σώμα σας αισθάνεται συμπτώματα άγχους. Εάν το σώμα σας αισθάνεται λιγότερα σωματικά συμπτώματα άγχους, το μυαλό σας θα «ερμηνεύσει» ότι πρέπει να υπάρχουν λιγότερα για να ανησυχείτε επειδή το σώμα δεν βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης διέγερσης.

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, που είναι ένα άλλο φυσικό σύμπτωμα του στρες στο σώμα. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε αγχωθεί για κάτι, πηγαίνετε για 5-10 λεπτά περπάτημα, έξω αν είναι δυνατόν. Εκτιμήστε τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης, ενώ εστιάζετε στην κίνηση των άκρων σας και στις αναπνοές που παίρνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =