αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να ρυθμίσεις ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σου στο Facebook

Πως να ρυθμίσεις ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σου στο Facebook

Αν θες να κάνεις δημοσιεύσεις στο Facebook αλλά να μην τις βλέπουν όλοι, μπορείς να κάνεις τις σχετικές ρυθμίσεις. Άλλωστε το FB δίνει τις οδηγίες στο επίσημο site του: Στα περισσότερα σημεία όπου κοινοποιείτε περιεχόμενο στο Facebook, όπως δημοσιεύσεις, φωτογραφίες και για ορισμένες πληροφορίες στο προφίλ σας, υπάρχει το εργαλείο επιλογής κοινού.

Για να επιλέξετε σε ποιους θέλετε να κοινοποιήσετε:

  1. Στο πάνω μέρος των Ενημερώσεων ή του χρονολογίου σας, πατήστε Τι σκέφτεστε; Από εδώ, μπορείτε για παράδειγμα να δημοσιεύσετε μια ενημέρωση κατάστασης, μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή να κοινοποιήσετε την παρουσία σας σε μια εκδήλωση.
  2. Κάτω από το όνομά σας, πατήστε το εργαλείο επιλογής κοινού (π.χ. Φίλοι).
  3. Πατήστε το κοινό που θέλετε να βλέπει το περιεχόμενό σας (π.χ. Φίλοι, Δημόσια ή Μόνο εγώ). Μάθετε περισσότερα για τα κοινά που μπορείτε να επιλέξετε στο Facebook.

Το εργαλείο επιλογής κοινού θα εμφανίζεται και σε ό,τι έχετε ήδη κοινοποιήσει, ώστε να μπορείτε να δείτε σε ποιους έχετε κοινοποιήσει την κάθε δημοσίευση. Αφού κοινοποιήσετε μια δημοσίευση, έχετε την επιλογή να αλλάξετε το κοινό της.

Όταν πρόκειται να κοινοποιήσετε στο Facebook, να θυμάστε τα εξής:

  • Κάποιο από το περιεχόμενο που κοινοποιείτε στο Facebook είναι πάντα δημόσιο. Για παράδειγμα, όταν δημοσιεύετε κάτι ή σχολιάζετε σε μια δημόσια ομάδα, η δημοσίευση ή το σχόλιό σας είναι δημόσια και μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε. Μάθετε περισσότερα για τις δημόσιες πληροφορίες στο Facebook.
  • Όταν επιλέγετε κοινό για τη δημοσίευσή σας, το εργαλείο επιλογής κοινού χρησιμοποιεί το ίδιο κοινό όταν κοινοποιείτε ξανά μια δημοσίευση, εκτός αν το αλλάξετε. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε Δημόσια για μια δημοσίευση που κοινοποιείτε τώρα, η επόμενη δημοσίευσή σας θα είναι επίσης Δημόσια.
  • Όταν αλλάξετε το κοινό σε μια συσκευή, το κοινό θα ενημερωθεί σε όλες τις συσκευές. Για παράδειγμα, αν αλλάξετε το κοινό της δημοσίευσής σας στον υπολογιστή σας, αυτό θα αλλάξει και στην εφαρμογή σας.
  • Η δημοσίευσή σας θα εμφανίζεται στις Ενημερώσεις, στο προφίλ σας και στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Όταν δημοσιεύετε στο Χρονολόγιο άλλου χρήστη, μόνο εκείνος μπορεί να καθορίσει ποιος μπορεί να βλέπει τη δημοσίευση.
  • Όταν δημοσιεύετε κάτι, τα άτομα που περιλαμβάνονται στο κοινό μπορεί να βλέπουν αυτή τη δημοσίευση σε όλα τα Προϊόντα του Facebook.
  • Όταν προσθέτετε κάποιον σε μια δημοσίευση με ετικέτα, μπορεί να βλέπουν τη δημοσίευση και οι φίλοι του ατόμου που έχει προστεθεί με ετικέτα.
  • Αν έχετε επιλέξει να κλειδώσετε το προφίλ σας, οι επιλογές κοινοποίησης είναι πιο περιορισμένες.

Άλλοι τρόποι να διαχειρίζεστε ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό σας:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις σας σε ομάδες ή σε μια Σελίδα και πώς να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει την ιστορία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =