αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να ρυθμίσεις ποιοι θα σε βλέπουν online στο Facebook

Πως να ρυθμίσεις ποιοι θα σε βλέπουν online στο Facebook

Είναι πιθανό μέσα στα lockdowns να περνάς περισσότερη ώρα στα social media. Και είναι αναμενόμενο, αφού αυτή την περίοδο περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι… θες να μιλάς με όλους όσους έχεις στις friends lists σου.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι το FB δίνει τη δυνατότητα να «κρυφτείς» από κάποιους χρήστες, και να μην βλέπουν ότι είσαι online. Τι χρειάζεται να κάνουμε: 1) οργάνωση των φίλων μας σε λίστες και 2) να αποφασίσουμε σε ποιες λίστες θα είμαστε ορατοί στο Facebook.

Μπορείς, για παράδειγμα, να φτιάξεις μια «αρνητική λίστα», με όσους δεν θα σε βλέπουν online δηλαδή, και μια «θετική λίστα». Στην αριστερή μπάρα και βρίσκουμε τις Λίστες Φίλων (Friend Lists). Το Facebook έχει ήδη κάποιες έτοιμες, στις οποίες μπορούμε να πειράξουμε απλώς τα μέλη. Ή να φτιάξουμε μια καινούρια μέσω της επιλογής Δημιουργία Λίστας (Create List).

Αφού τη φτιάξουμε, σειρά έχει μετά το βασικό βήμα, η απόκρυψη του active status στο Facebook. Αυτό γίνεται με αρκετούς τρόπους, όλοι όμως έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις στο Facebook Chat.

Επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα του Facebook και πάμε στο εικονίδιο του Messenger. Πατάμε τις τρεις οριζόντιες τελείες και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε την επιλογή Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης. Εδώ βλέπουμε 3 επιλογές, που εξηγούν από το όνομά τους τι κάνουν: Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές / Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές εκτός από / Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για ορισμένες μόνο επαφές.

Έχοντας φτιάξει τη λίστα με όσους δεν θέλουμε να μας βλέπουν, επιλέγουμε το Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για ορισμένες μόνο επαφές και εισάγουμε στο κουτί το όνομα της λίστας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 6 =