αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να προτείνεις σε μια εταιρία ότι θέλεις να εργαστείς εξ αποστάσεως, όταν αναζητάς νέα εργασία

Πως να προτείνεις σε μια εταιρία ότι θέλεις να εργαστείς εξ αποστάσεως, όταν αναζητάς νέα εργασία

Είναι ένα μοντέλο που βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει άλλωστε τα δεδομένα πιο εύκολα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να αφήνουν το περιθώριο στους εργαζομένους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Με μόνο εργαλείο ένα laptop και ένα smartphone. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη και η χρήση του ίντερνετ.

Αλλά πως μπορείς να δηλώσεις ότι ενδιαφέρεσαι να δουλέψεις εξ αποστάσεως, όταν αναζητάς μια νέα εργασία; Την απάντηση δίνει η HR expert, Lydia Bowers μιλώντας στο αμερικανικό The Muse. Πρώτα από όλα, δεν προτείνει να αναφέρεις την πρόθεση σου αυτή στο βιογραφικό ή το cover letter σου, αν η εταιρία δεν ζητά ξεκάθαρα κάτι τέτοιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να το προτείνεις από κοντά, όταν πας στην πρώτη συνέντευξη για δουλειά εκεί. Και μην εκπλαγείς αν πάρεις αρνητική απάντηση. Πολλές εταιρίες προτιμούν ακόμα και σήμερα τον κλασικό τρόπο δουλειάς, με καθημερινή παρουσία στο γραφείο.

Από την άλλη μεριά, αν η εταιρία στην οποία θέλεις να πας λέει ανοιχτά ότι έχει θέσεις για εξ αποστάσεως εργασία, είναι καλό να δηλώσεις την πρόθεση σου στο cover letter που θα στείλεις. Ενώ παράλληλα, μπορείς να εξηγήσεις γιατί θες να εργαστείς ως άλλος ψηφιακός νομάς και τι οφέλη μπορείς να φέρεις στην εταιρία.

Επίσης σημαντικό: Αν έχεις ξανά εργαστεί έτσι στο παρελθόν, μίλα για το πως ήταν αυτή η εμπειρία σου και τα χειροπιαστά αποτελέσματα που έφερες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =