αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να προσελκύσεις κορυφαία ταλέντα, όταν κανείς δεν έχει ακούσει για την startup σου

Πως να προσελκύσεις κορυφαία ταλέντα, όταν κανείς δεν έχει ακούσει για την startup σου

Μόλις έχεις ιδρύσει την startup σου. Τα πρώτα projects «τρέχουν» ή είναι έτοιμα για να συμβεί αυτό. Και ήρθε η ώρα να κάνεις τις πρώτες σου προσλήψεις. Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Κανείς δεν ξέρει για την επιχείρηση σου. Άρα είναι δύσκολο να προσελκύσεις κορυφαία ταλέντα. Ποιος εργαζόμενος με δυνατό βιογραφικό και skills θα έρθει να εργαστεί σε μια εταιρία για την οποία δεν έχει ακούσει τίποτα;

Ψυχραιμία. Οι προσλήψεις είναι ένα κομβικό κομμάτι σε μια startup. Και μπορείς να το κάνεις καλά, ακόμα και σε αρχικό επιχειρηματικό στάδιο. Σίγουρα ο ανταγωνισμός με τις ήδη γνωστές εταιρίες θα είναι δύσκολος, όμως με τις κατάλληλες κινήσεις μπορείς να προσελκύσεις μερικά καλά ταλέντα. Προσφέροντας τους τις ευκαιρίες και τα κίνητρα που περιμένουν. Το inc.com παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Δώσε μερικές μετοχές στους νέους εργαζομένους. Έτσι θα μπουν περισσότερο μέσα στην εταιρία. Και θα έχουν ένα προσωπικό κέρδος, αν το εγχείρημα πάει καλά στο μέλλον.

2# Φτιάξε πρώτα μια μικρή δεμένη ομάδα. Στην συνέχεια θα παρουσιάζεις αυτή την ομάδα στους νέους υποψηφίους. Όλοι θέλουν να εργαστούν σε ένα «οικογενειακό» περιβάλλον.

3# Δώσε τους έναν τομέα ευθύνης. Είναι μια ευκαιρία για κάποιον. Να του δώσεις τον πλήρη έλεγχο ενός τομέα της επιχείρησης.

4# Λύση σημαντικών προβλημάτων. Ναι, ο σκοπός μετρά. Δώσε την ευκαιρία στους νέους εργαζομένους να εργαστούν πάνω σε σημαντικά προβλήματα και μεγάλα challenges.

5# Κάνε σωστές προσλήψεις. Μην κοιτάς μόνο το βιογραφικό ή το να βρεις έναν εργαζόμενο σούπερ σταρ. Βρες αυτούς που ταιριάζουν στην εταιρία σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 11 =