αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο σου μέσα σε 90 ημέρες

Πως να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο σου μέσα σε 90 ημέρες

O Elon Musk έχει πει: «Σταμάτα να είσαι υπομονετικός και άρχισε να ρωτάς τον εαυτό σου: ‘Πώς μπορώ να ολοκληρώσω το 10ετές πλάνο μου σε 6 μήνες;’. Πιθανότατα θα αποτύχεις, αλλά θα είσαι πολύ πιο μπροστά από το άτομο που απλώς αποδεχόταν ότι θα χρειαζόταν 10 χρόνια».

Ο διάσημος businessman δεν έχει άδικο. Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να πετύχετε τους στόχους σας σε μόλις 90 ημέρες; Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να αλλάξετε τη ζωή σας σε μόλις 90 ημέρες; Θα το προσπαθούσατε;

Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει τα 5 βήματα για να πετύχεις τον μεγάλο στόχο που έχεις, μέσα σε 90 ημέρες.

1# Εστίασε σε ΕΝΑ στόχο

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις 90 ημέρες, δεν έχετε την πολυτέλεια να σκορπίσετε την ενέργεια και την εστίασή σας. Πρέπει να εστιάσετε σε ΕΝΑ μόνο στόχο. Το κλειδί είναι να συγκεντρώσετε την ενέργεια, τον χρόνο και την προσπάθειά σας για να δουλέψετε στον ένα στόχο που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή σας. Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε: «Ποιος είναι ο μοναδικός στόχος που αν πετύχω, όλα στη ζωή μου θα αλλάξουν;». Και η αποστολή σας είναι να επικεντρωθείτε στην επίτευξη αυτού του ενός στόχου σε μόλις 90 ημέρες.

2# Συμπίεση… σε 90 ημέρες

Στη συνέχεια πρέπει να συμπιέσετε όλα τα βήματα στο πλάνο των 90 ημερών. Δεν έχει σημασία αν είναι ετήσιος στόχος ή στόχος 3 ετών, το κλειδί είναι να τον πετύχετε σε μόλις 90 ημέρες. Και η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη.

Αντί να θέσετε π.χ. έναν ετήσιο στόχο για τη δημιουργία ενός καναλιού στο YouTube με 10.000 συνδρομητές, προσπαθήστε να το κάνετε σε 90 ημέρες. Αντί να γράψετε ένα βιβλίο σε ένα χρόνο, κάντε το σε 90 ημέρες. Βλέπετε, ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να πετύχουν τους στόχους τους είναι ότι δίνουν στον εαυτό τους… πολύ χρόνο και ευελιξία. Μην βάζετε ετήσιο στόχο. Θέστε έναν στόχο 90 ημερών. Γιατί; Γιατί πάρα πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν εκεί έξω σε ένα χρόνο. Είναι πιο δύσκολο να προβλέψεις και να προγραμματίσεις τι θα συμβεί σε ένα χρόνο από τώρα, παρά σε 3 μήνες από τώρα. Επίσης, με το μικρότερο χρονοδιάγραμμα θα είσαι «αναγκασμένος» να τρέχεις πιο γρήγορα χωρίς να εφησυχάζεις.

3# Δουλειά το πρωί

Βάλε το στο πρόγραμμα σου. Να είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί. Η δουλειά για να φτάσεις στον στόχο που έχεις θέσει. Καθώς προχωράτε στην ημέρα, θα υπάρχουν πολλοί περισπασμοί. Τα παιδιά σας θα σας διακόψουν. Οι συνάδελφοί σας θα σας καλέσουν. Οι φίλοι σας θα στέλνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν email στα οποία πρέπει να απαντήσετε. Θα νιώσετε εξαντλημένοι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Robin Sharma, best-seller συγγραφέας, προτείνει στους αναγνώστες του να σηκωθούν στις 5 το πρωί για να εργαστούν για τους πιο σημαντικούς στόχους τους. Είσαι φρέσκος νωρίς το πρωί. Δεν υπάρχουν περισπασμοί και ο υπόλοιπος κόσμος εξακολουθεί να κοιμάται. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εργαστείτε για τον πιο σημαντικό στόχο σας. Και αυτό θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

4# Δράσε για τουλάχιστον 90 λεπτά κάθε ημέρα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι επιτυχημένοι επειδή είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Αν θέλετε να πετύχετε τον στόχο σας, πρέπει να δεσμεύεστε να οτι θα δράτε, κάθε μέρα. Τόσο οι επιτυχημένοι όσο και οι αποτυχημένοι άνθρωποι έχουν στόχους και όνειρα. Η διαφορά δεν είναι οι στόχοι ή τα όνειρα ή οι φιλοδοξίες, αλλά η δράση. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση.

Επομένως, δεσμευτείτε να κάνετε τουλάχιστον 90 λεπτά δουλειάς κάθε πρωί, για να σημειώσετε πρόοδο προς τον στόχο σας. Εάν δεν έχετε χρόνο ή νομίζετε ότι είστε πολύ απασχολημένοι, τότε ξυπνήστε νωρίς για να το κάνετε.

5# Παρακολούθηση, καταμέτρηση, pivot

Και τέλος, πρέπει να παρακολουθείτε και να μετράτε την πρόοδό σας, και το πιο σημαντικό, πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε pivot ανάλογα με το feedback. Με άλλα λόγια, πρέπει να μετράτε την επιτυχία σας κάθε εβδομάδα και στη συνέχεια να προσαρμόζεστε σύμφωνα με τα σχόλια που λαμβάνετε. Θα υπάρξουν προβλήματα, εμπόδια, και θα κάνετε λάθη. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας για να γνωρίζετε τι λειτουργεί και τι όχι. Αλλάξτε αυτό που δεν λειτουργεί, βελτιώστε τη στρατηγική σας και εστιάστε σε αυτά που αποδίδουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =