αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να παραιτηθείς από την βαρετή δουλειά σου και να ξεκινήσεις ένα δικό σου project

Πως να παραιτηθείς από την βαρετή δουλειά σου και να ξεκινήσεις ένα δικό σου project

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ένα δικό τους project. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού τους. Μπορεί να είναι μια πλατφόρμα, μια startup ή μια freelance δραστηριότητα. Οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν άλλωστε πολλές επιλογές.

Αλλά το να εγκαταλείψετε τη βαρετή εταιρική σας καριέρα είναι πάντα ένα δύσκολο πράγμα. Είτε είσαι 25 ετών, είτε είσαι 40 ετών με 2 παιδιά. Και στις δύο περιπτώσεις, η παραίτηση από την «σίγουρη» δουλειά είναι δύσκολη. Αλλά αν κάνετε μερικές χρήσιμες κινήσεις τότε θα είστε σε ευνοϊκότερη θέση για να ξεκινήσετε με επιτυχία τη δική σας επιχείρηση.

1. Πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις χωρίς έσοδα;

Ένα νέο business project, είτε είναι ένα blog είτε ένα app που αποτελεί… παγκόσμια καινοτομία, πιθανότατα δεν θα σας φέρει αμέσως έσοδα. Είστε έτοιμοι να δώσετε τον χρόνο και τα χρήματά σας για τον επόμενο 1 χρόνο; Ίσως και παραπάνω. Μια δουλειά υπαλλήλου θα μπορούσε να σας προσφέρει ένα σταθερό εισόδημα, αλλά αυτό δεν ισχύει με μια startup. Είναι χρήσιμο να βάλεις κάτω τα δεδομένα, και να δεις για πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να επιβιώσεις χωρίς έσοδα. Κάνε ένα πλάνο.

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Αν κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, ίσως να μην μπορείς να βρεις χρόνο για την οικογένειά σου ή τους φίλους σου. Είσαι έτοιμος για αυτό;

2. Υπάρχει κάποια απόδειξη ότι μπορείτε να εμπιστευτεί την επιχειρηματική σας ιδέα;

Αν φέρνετε κάτι νέο στην αγορά, ποιο είναι το Unique Selling Point σας (USP) και πώς θα προωθήσετε την υπηρεσία ή το προϊόν σας; Έχετε κάποιο είδος αποδείξεων ότι η ιδέα ή η επιχείρησή σας θα πετάξει ψηλά; Θυμήσου και το άρθρο: Έξι τρόποι για να τεστάρεις αν η startup ιδέα είναι καλή. Και θα ξοδέψεις κάτω από 45 ευρώ.

3. Τι γίνεται αν κάποιο εμπόδιο βρεθεί μπροστά σας και δεν λυθεί;

Ενώ κινούμαστε στο business δρόμο, αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα εντός ή εκτός της αγοράς. Αρχίζουμε να ανταγωνιζόμαστε με την αγορά. Ίσως είναι πιθανό κάποιοι άλλοι να μπορούν να παρέχουν μερικά καλύτερα πακέτα από άποψη τιμής ή εξυπηρέτησης, οπότε τι θα κάνατε σε μία τέτοια περίπτωση; Τι θα κάνατε αν αντιμετωπίσετε νομικά προβλήματα; Είστε το άτομο που αγαπά να λύνει προβλήματα; Και εδώ είναι χρήσιμο να κάνετε ένα πλάνο.

4. Τι πρέπει να κάνετε πριν παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Ίσως είναι χρήσιμο να κάνεις μια πιο ομαλή μετάβαση και να μην παραιτηθείς αμέσως από την πρωινή δουλειά σου. Υπάρχει μια φράση:”Διαχείριση χρόνου”. Κάθε φορά που ξεκινάτε να κάνετε περισσότερα από 2 πράγματα, πρέπει να διαχειρίζεστε τον χρόνο ανάλογα. Πρέπει να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της εργασίας σας, να αρχίσετε να εργάζεστε πάνω στην ιδέα σας μέχρι αργά το βράδυ και να αναλύσετε όσο περισσότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μπορείτε.

Άρχισε επίσης να γνωρίζεις νέους και σοφότερους ανθρώπους, να επικοινωνείς μαζί τους και να χτίζεις μια σχέση. Μερικές φορές, η σύνδεσή σας μαζί τους είναι κομβική για να κάνεις ένα καλό business ξεκίνημα

Ξεκινήστε να βάζετε μικρούς στόχους, να τους πετύχετε και μετά δώστε μια επιβράβευση στον εαυτό σας. Οι σύντομοι στόχοι θα σας οδηγήσουν στο να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. Φτιάξε τις καθημερινές σου εργασίες, ολοκλήρωσε τις και μετά πήγαινε για τo επόμενο task. Μόλις είστε πιό σίγουροι για το πλάνο σας, αφήστε την εταιρική βαρετή δουλειά σας και βουτήξτε στον επιχειρηματικό κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forbes: 5 μπίζνες που μπορείς να ξεκινήσεις με μικρό κόστος από το σπίτι σου. Και θα σου φέρουν μεγάλα έσοδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + sixteen =