αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να παραθέσεις τα πετυχημένα projects σου στο βιογραφικό σου

Πως να παραθέσεις τα πετυχημένα projects σου στο βιογραφικό σου

Εάν έχετε ολοκληρώσει ένα project για το οποίο είστε ιδιαίτερα περήφανοι, είναι φυσικό να θέλετε να το προσθέσετε στο βιογραφικό σας – και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να βρείτε την επόμενη δουλειά σας. Τα έργα που μπορούν να μπουν στο βιογραφικό σας, μπορεί να προέρχονται από προηγούμενες δουλειές σας, αμειβόμενες και μη αμειβόμενες παράλληλες δραστηριότητες και —αν είστε πρόσφατος πτυχιούχος—τα ακαδημαϊκά σας μαθήματα.

Όπως όλα τα άλλα στο βιογραφικό σας, τα projects μπορούν να σας βοηθήσουν να αναδείξετε εμπειρίες σας που ταιριάζουν με την επόμενη δουλειά σας. Μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει skills – soft ή hard – σε ένα συγκεκριμένο έργο που είναι βασικά για τον ρόλο που θέλετε. Και η συμπερίληψη ενός επιτυχημένου έργου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδέσετε αυτές τις δεξιότητες απευθείας με τα αποτελέσματα, τα οποία οι εργοδότες θέλουν να βλέπουν σε κάθε βιογραφικό.

Μην αφήσεις όμως τα πράγματα στην τύχη. Το αμερικανικό The Muse παραθέτει τον τρόπο για να εντάξεις τα πετυχημένα projects σου στο βιογραφικό σου. Και να πάρεις την θέση.

Συμπεριλάβετε σημαντικές λεπτομέρειες. Θα πρέπει να προσθέσετε αρκετές πληροφορίες για κάθε έργο ώστε να είναι εύκολα κατανοητές από οποιονδήποτε διαβάζει το βιογραφικό σας. Ανάλογα με το εκάστοτε έργο, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναφέρετε έναν τίτλο έργου, μια περιγραφή του έργου και τις ημερομηνίες του έργου, καθώς και για ποιον και με ποιον κάνατε το έργο, και ποιος ήταν ο ρόλος σας.

Εστιάστε στα επιτεύγματά σας. Είτε η περιγραφή του έργου σας περιέχεται σε ένα bullet είτε σε πολλά, κάτω από αυτό, οι εργοδότες θέλουν να δουν τα αποτελέσματα που έχετε με τις δεξιότητές σας, ώστε να μπορούν να δουν πώς μπορείτε να πετύχετε αποτελέσματα για αυτούς.

Προσαρμόστε την περιγραφή του έργου σας για κάθε αίτηση εργασίας. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε μόνο projects που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση και, ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η περιγραφή ενός έργου εμπεριέχει τα κομμάτια του που είναι πιο σχετικά. Επομένως, εάν μια εταιρεία αναζητά κάποιον με εμπειρία στο σχεδιασμό websites, εστιάστε στη σχεδιαστική πτυχή του έργου σας, όχι στο πώς… προσελκύσατε πελάτες στον ιστότοπό σας. Και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την ίδια γλώσσα και λέξεις-κλειδιά με την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Συμπεριλάβετε links για την δουλειά σας όταν είναι δυνατόν. Σχεδόν όλοι όσοι διαβάζουν το βιογραφικό σας, θα το κάνουν για πρώτη φορά σε υπολογιστή, επομένως οι ενεργοί σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε δείγματα δουλειάς σας, είναι ένας άμεσως τρόπος για να δουν τι έχετε καταφέρει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + nineteen =