αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να παίρνεις γρηγορότερες αποφάσεις (Γράφημα)

Πως να παίρνεις γρηγορότερες αποφάσεις (Γράφημα)

Έχει συμβεί σε όλους μας: Όταν είμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή μας, δεν μας είναι εύκολο να αποφασίσουμε ποια είναι η σωστή επιλογή που πρέπει να κάνουμε. Αυτό συνήθως οδηγεί στην αδράνεια, που μας κρατά μακριά από τους στόχους μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Jeff Bezos χρησιμοποιεί τον κανόνα του 70% για να παίρνει αποφάσεις. Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος έχει μιλήσει αρκετές φορές για αυτόν. Και είναι μάλιστα ένας κανόνας που εφαρμόζει και ο ίδιος, όταν χρειάζεται να πάρει μια σημαντική απόφαση.

Ο Bezos μίλησε πρώτη φορά για αυτό τον κανόνα σε μια ετήσια επιστολή που έστειλε προς του μετόχους της Amazon το 2016. Εκεί περιέγραψε την προσέγγιση του αναφορικά με την λήψη αποφάσεων. Όπως εξήγησε, ενώ είναι πάντα ωραίο να έχεις πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που θέλεις, στις περισσότερες περιπτώσεις το να περιμένεις μέχρι να ξέρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να λάβεις μια απόφαση, είναι ένα πρόβλημα.

Εκεί έρχεται ο κανόνας του 70%. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos. Πρέπει να συλλέξεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, και στην συνέχεια να κινηθείς γρήγορα για να κάνεις το «μεγάλο βήμα». Ακόμα και αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος ότι η απόφαση που παίρνεις είναι η σωστή. Εάν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι η απόφαση σου είναι σωστή, τότε μάλλον… είσαι ήδη πολύ αργός.

Το παρακάτω γράφημα μπορεί να σε βοηθήσει έτσι ώστε να παίρνεις γρηγορότερες αποφάσεις. Μέσα από 6 συγκεκριμένα βήματα. Και να θυμάσαι: Η αδράνεια δεν οδηγεί πουθενά.

https://i.pinimg.com/564x/ce/93/6e/ce936ed48d9de048327ff55f55f6c4a7.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 11 =