αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να πάρεις τη πρώτη σου full remote θέση, χωρίς να έχεις καμία remote εμπειρία

Πως να πάρεις τη πρώτη σου full remote θέση, χωρίς να έχεις καμία remote εμπειρία

Ναι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν πλέον remote. Μία τάση που έγινε ακόμα πιο έντονη μέσα στην πανδημία. Και θέλεις να κάνεις το ίδιο. Αλλά υπάρχει ένα… μικρό πρόβλημα: Δεν έχεις καμία remote εμπειρία. Πάντα δούλευες εντός γραφείου. Άραγε θα σε «κοιτάξουν» οι HR Managers ή απλά θα αφήσουν το βιογραφικό σου στην άκρη;

Αν θεωρείτε ότι η απουσία remote εμπειρίας θα σας εμποδίσει να βρείτε μια δουλειά, ξανασκεφτείτε το! Άλλωστε, όλοι έπρεπε κάποια στιγμή να βρουν μια πρώτη εξ αποστάσεως εργασία. Αλλά πως θα προμοτάρεις τον εαυτό σου ως τον κατάλληλο υποψήφιο για την remote θέση που μόλις άνοιξε στην Χ εταιρία; Εδώ είναι μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό FastCompany.

Σκεφτείτε την ανεπίσημη remote εμπειρία σας

Η remote εργασιακή εμπειρία δεν αφορά μόνο σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, που περιελάμβαναν εργασία από το σπίτι. Αν θέλετε να επισημάνετε την εμπειρία σας, σκεφτείτε out of the box. Ίσως δεν έχετε αναλάβει έναν παραδοσιακό ρόλο πλήρους απασχόλησης εξ αποστάσεως, αλλά έχετε ολοκληρώσει κάποια εργασία εκτός ενός περιβάλλοντος γραφείου; Για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε πώς έχετε εργαστεί από το σπίτι σε ημέρες ασθενείας ή τότε που μια μεγάλη καταιγίδα εμπόδισε εσάς και την ομάδα σας να φτάσετε στο γραφείο.

Και μην ξεχνάτε, οι παράλληλες δραστηριότητες ως freelancer μετρούν επίσης, οπότε φροντίστε να τις συμπεριλάβετε.

Επισημάνετε remote skills που είναι περιζήτητα

Το να εργάζεσαι εξ αποστάσεως δεν είναι το ίδιο με το να εργάζεσαι σε ένα γραφείο όπου μπορείς να περπατήσεις στον διάδρομο για να συνομιλήσεις με έναν συνάδελφο. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να δουν ότι έχετε εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας που μπορούν να αντικαταστήσουν τις συχνές συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο. Θα πρέπει επίσης να δείξετε ότι μπορείτε να δουλέψετε αυτόνομα και πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας αποτελεσματικά.

Πιθανότατα να έχετε ήδη κάποιες από αυτές τις δεξιότητες, ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ μια remote εργασία στο παρελθόν. Επομένως, φροντίστε να τονίσετε αυτά τα πολυπόθητα soft skills, τόσο στην ενότητα δεξιοτήτων στο βιογραφικό σας όσο και στη συνοδευτική επιστολή σας.

Δείξτε την ετοιμότητά σας

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ένας εργοδότης μπορεί να είναι απρόθυμος να προσλάβει έναν remote εργαζόμενο χωρίς προηγούμενη εμπειρία είναι η ανησυχία ότι μπορεί να μην διαθέτει το self-management που απαιτεί η θέση. Δείξτε ότι είστε έτοιμοι να βουτήξετε… κατευθείαν στον ρόλο (σε περίπτωση που σας προσφερθεί η δουλειά, δηλαδή) αναφέροντας στη συνοδευτική επιστολή σας ότι έχετε ήδη έτοιμο το γραφείο στο σπίτι σας. Μπορείτε να δηλώσετε ότι διαθέτετε τον εξοπλισμό και τα προγράμματα που απαιτούνται για να γίνετε επιτυχημένος remote εργαζόμενος.

Ξεχώρισε από την μάζα

Μπορεί να μην είχατε ποτέ μια απομακρυσμένη εργασία πριν, αλλά μερικές φορές, η επιμονή υπερισχύει της προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας. Γράψτε μια καλή συνοδευτική επιστολή και ένα βιογραφικό προσαρμοσμένο στη θέση. Βεβαιωθείτε ότι επιδεικνύετε την έρευνά σας και τη δέσμευσή σας για την εταιρεία και τη θέση. Στη συνέχεια, αφού υποβάλετε την αίτησή σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προσλήψεων, τονίζοντας το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά και εξηγώντας τι σας κάνει καλό υποψήφιο για τη θέση. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επισημάνετε ορισμένες από τις δεξιότητες που σας κάνουν εξαιρετικό υποψήφιο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο και να εντυπωσιάσουν έναν πιθανό εργοδότη— πιθανώς ξεπερνώντας την έλλειψη remote εμπειρίας.

Freelancing

Εάν η έλλειψη προηγούμενης εξ αποστάσεως εργασιακής εμπειρίας σας εμποδίζει να πάρετε μια remote θέση, κάντε τα βήματα για να αποκτήσετε κάποια εμπειρία, κατά την αναζήτηση εργασίας. Μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα εθελοντικό project από το σπίτι, για την κοινότητά σας. Μπορεί ακόμη και να αναλάβετε ένα βραχυπρόθεσμο έργο ως freelancer, που μπορεί να σας δώσει νέες δεξιότητες, καθώς και μια νέα remote εμπειρία για το βιογραφικό σας. Η προσθήκη remote εμπειρίας στο χαρτοφυλάκιό σας, σάς δίνει περισσότερο υλικό για να προσθέσετε στο βιογραφικό σας, δίνοντάς σας το δικαίωμα να πείτε ότι, ναι, έχετε εργαστεί εξ αποστάσεως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 − one =