αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως να πάρεις αύξηση στον μισθό σου, χρησιμοποιώντας 2 απλές φράσεις»: Εξηγεί μία πρώην CEO της JP Morgan

«Πως να πάρεις αύξηση στον μισθό σου, χρησιμοποιώντας 2 απλές φράσεις»: Εξηγεί μία πρώην CEO της JP Morgan

Είναι αλήθεια: Όλοι θέλουν να δουν μια αύξηση στον μισθό τους. Αλλά στην εποχή μας, αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Αφού οι περισσότερες εταιρίες πάνε σε μια «σφιχτή» λογική σε ότι αφορά τους μισθούς.

Αν αποφασίσεις όμως να ζητήσεις κάτι τέτοιο, είναι καλύτερο να το κάνεις με τον σωστό τρόπο, έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Ναι, υπάρχει σωστός τρόπος σύμφωνα με την Kelly Coffey. Η ίδια είναι CEO στην City National Bank. Ενώ πριν είχε περάσει από την ίδια θέση στην J.P. Morgan Private Bank.

Σύμφωνα με την Coffey, αν θες να ζητήσεις μια αύξηση και να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, τότε είναι χρήσιμο να πεις δύο φράσεις: «Θα ήθελα να έχω τον Χ μισθό. Πως θα μπορούσα να φτάσω ως εκεί;».

Η διατύπωση αυτή μπορεί να κάνει την διαφορά. Και εδώ είναι 3 λόγοι για τους οποίους μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία, όπως σημειώνει το inc.com.

1# Είναι ερώτηση ανοιχτού τύπου. Μια ερώτηση με πιθανή απάντηση ναι/οχι είναι πιθανό να σε οδηγήσει σε αδιέξοδο. Τι θα γίνει αν η απάντηση είναι «όχι»; Όλα τελείωσαν. Αντίθετα, με μια ερώτηση ανοιχτού τύπου σαν την παραπάνω, είναι πιθανό η συζήτηση να συνεχιστεί (κάτι που θες). Εσύ και ο εργοδότης σου θα επεξεργαστείτε το πλαίσιο έτσι ώστε να έρθει η αύξηση μισθού. Αν φυσικά η εταιρία μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

2# Δείχνει αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια. Πολλοί ειδικοί διαπραγμάτευσης μισθών λένε ότι δεν πρέπει να είστε ο πρώτος που θα βάλει έναν αριθμό στο τραπέζι. Να αφήσετε την άλλη πλευρά να μιλήσει πρώτα. Αλλά δηλώνοντας τον επιθυμητό μισθό σας, δείχνετε στο αφεντικό σας ή στον πιθανό εργοδότη ότι… δεν παίζετε παιχνίδια. Είστε έτοιμοι να κάνετε μια σοβαρή, ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τον μισθό σας. Φυσικά, αυτή η στρατηγική απαιτεί κάποια προετοιμασία και έρευνα πριν, για να πετύχετε τον σκοπό σας. Δεν μπορείτε απλά να ρίξετε έναν αριθμό στην τύχη. Πρέπει να λάβετε υπόψη μια σειρά από δεδομένα, όπως το μέγεθος της εταιρίας, τα δεδομένα στην αγορά και την εμπειρίας σας.

3# Δείχνει ότι είσαι διατεθειμένος να κάνεις τη δουλειά. Ναι, το δεύτερο σκέλος της πρότασης δείχνει ότι είστε διατεθειμένοι να εργαστείτε για να κερδίσετε αυτήν την αύξηση. Δεν ζητάτε μόνο περισσότερα χρήματα. Ζητάτε περισσότερες αρμοδιότητες και κατεύθυνση, έτσι ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό level. Αυτό το κομμάτι της πρότασης δείχνει επίσης ταπεινότητα. Ακόμα κι αν έχεις φτάσει στο σημείο που να αξίζεις μια αύξηση, με αυτό τον τρόπο δείχνεις ότι είσαι ταπεινός και είσαι διατεθειμένος να βάλεις ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =