αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να ξεκινήσεις να επενδύεις στο real estate: Εξηγεί ο 25χρονος που έχει πέντε ακίνητα 9,4 εκατ. δολαρίων

Πως να ξεκινήσεις να επενδύεις στο real estate: Εξηγεί ο 25χρονος που έχει πέντε ακίνητα 9,4 εκατ. δολαρίων

Το 2015, ο Sahil Mehta κατάφερε να πουλήσει το πρώτο του ακίνητο στην περιοχή Berkeley της Καλιφόρνια, σε ηλικία 18 ετών, κερδίζοντας μια προμήθεια περίπου 2.000 δολαρίων

«Ήταν τόσο απίστευτο συναίσθημα, όχι λόγω του χρηματικού ποσού αλλά της αίσθησης της επίτευξης», λέει ο Mehta στο CNBC.

Τώρα, σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο Mehta είναι συνιδιοκτήτης σε 5 επενδυτικά ακίνητα μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, συνολικής αξίας περίπου 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Εργάζεται επίσης στην Golden Gate Sotheby’s, βοηθώντας στη διαχείριση και στην ολοκλήρωση των πωλήσεων.

Για να εξοικονομήσει χρήματα για την πρώτη του επένδυση, ο Mehta εργάστηκε στον οίκο Sotheby’s ενώ εξακολουθούσε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Το 2017, αυτός και ο αδερφός του, ο οποίος είναι συνεργάτης του, αγόρασαν το πρώτο τους σπίτι με 950.000 δολάρια. Τα αδέρφια νοικιάζουν τώρα τέσσερα από τα ακίνητα σε φοιτητές και οικογένειες, και αξιοποιούν ένα μέσω Airbnb. Μετά από πληρωμές στεγαστικών δανείων και φόρους ακινήτων, κερδίζουν περίπου 25.000 $ το μήνα από τα ενοίκια- και μοιράζονται τα χρήματα.

Ο Mehta λέει ότι ήταν τυχερός που έπιασε τη δουλειά στην Sotheby’s, κάτι που του επέτρεψε να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων όταν ήταν ακόμη πολύ νεαρός. Φέτος, είναι σε καλό δρόμο να βγάλει περίπου 350.000 $ από την καθημερινή του εργασία. Αναγνωρίζει ότι οι επίδοξοι επενδυτές χρειάζονται πολλά χρήματα και για να μπουν στο παιχνίδι και ότι είναι προφανώς πιο εύκολο να αγοράσεις ακίνητα όταν μπορείς να μοιράσεις το κόστος με κάποιον άλλο, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλοι.

How 25-Year-Old Sahil Mehta, Brother Built $9 Million in Real Estate

Ο Mehta και ο αδελφός του σχεδιάζουν να προσθέσουν περισσότερα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό τους τα επόμενα χρόνια. Μαζεύουν επίσης χρήματα για να αγοράσουν στους γονείς τους ένα σπίτι στην Καλιφόρνια. Ο Mehta λέει ότι είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για τους γονείς τους, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ινδία και εργάστηκαν σκληρά για να προσφέρουν ένα σταθερό μέλλον στα παιδιά τους.

Μέσα στην διαδρομή τους μέχρι εδώ, έχουν μάθει πολλά μαθήματα, τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όποιον θέλει να επενδύσει στο real estate. Εδώ είναι 4 από αυτά:

1# Κάνε μία επιλογή. Τα πιο σημαντικά βήματα στις επενδύσεις σε ακίνητα συμβαίνουν πριν πραγματικά αγοράσετε οτιδήποτε, λέει ο Mehta. «Είναι όλα στη φάση προσχεδιασμού και στη συνέχεια έρχεται η επίτευξη συμφωνίας όταν ταιριάζουν τα κομμάτια», τονίζει. Για να ξεκινήσετε, υπολογίστε τι πραγματικά σας ενδιαφέρει να αγοράσετε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι επενδύσεων σε ακίνητα: Μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, εμπορικά ακίνητα και άλλα. Και μέσα σε κάθε κατηγορία υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα. Κάθε στρατηγική συνοδεύεται από διαφορετικό κόστος και ρίσκα. «Διαλέξτε μια κατάλληλη επιλογή με βάση την τρέχουσα οικονομική σας θέση, την όρεξη για ρίσκα, την εμπειρία και το πόσο θέλετε να εμπλακείτε», υπογραμμίζει ο Mehta.

2# Κάνε τα μαθηματικά. Δεν βγάζουν χρήματα όλα τα ακίνητα… αυτόματα. Ο Mehta λέει ότι κάθε επενδυτής πρέπει «να γίνει ειδικός στον υπολογισμό των ταμειακών ροών και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μετοχικού κεφαλαίου», κάτι που έμαθε στη δουλειά του στην Sotheby’s. Οι ταμειακές ροές στην ακίνητη περιουσία είναι η διαφορά μεταξύ του εισοδήματος ενός ακινήτου και τυχόν εξόδων. Υπάρχουν λειτουργικά έξοδα και χρήματα που πρέπει να έχεις για μελλοντικές βελτιώσεις και επείγουσες επισκευές, λέει ο Mehta. Ο ίδιος εξετάζει επίσης πόσο περισσότερη αξία μπορεί να προσθέσει σε ένα ακίνητο μέσω βελτιώσεων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανακαίνιση της κουζίνας ή την αναδιαμόρφωση του μπάνιου.

3# Να είστε αντισυμβατικοί. Όλοι έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους Zillow, Redfin και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους με καταχωρίσεις ακινήτων. Εάν υποβάλετε προσφορά για ένα ακίνητο που είναι πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχετε το καλύτερο deal, λέει ο Mehta. «Πρέπει να σκέφτεσαι και να δουλεύεις ‘έξω από το κουτί’ για να έχεις πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό», εξηγεί. Ο Mehta προτείνει να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους πωλητές. «Προσωπικά αγόρασα τα δύο πρώτα μου ακίνητα εκτός αγοράς, απλώς οδηγώντας στους δρόμους της αγαπημένης μου γειτονιάς και βλέποντας ταμπέλες προς πώληση να τοποθετούνται πριν τα σπίτια βγουν στην αγορά», θυμάται.

4# Να είσαι ψύχραιμος. Μην αφήνεις τα συναισθήματα να σε παρασύρουν. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, η αγορά είναι hot. Αλλά οι βιαστικές αποφάσεις αγοράς μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικούς πονοκεφάλους. «Η απόδοση επένδυσης (ROI) θα πρέπει να υπερέχει επαρκώς από άλλες επενδυτικές επιλογές, προκειμένου να αξίζει τον κόπο», λέει ο 25χρονος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά σπίτια που μπορείς να αγοράσεις τώρα στα Γιάννενα με κάτω από 30.000 ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =