αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση, χωρίς να έχεις business skills

Πως να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση, χωρίς να έχεις business skills

Είναι ίσως μια από τις πιο κλισέ δικαιολογίες που ακούμε από αυτούς που έχουν στο μυαλό τους μια ιδέα, αλλά δεν κάνουν το βήμα για να την μετατρέψουν σε επιχείρηση: «Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες». Και ενώ το να έχεις κάποια «εφόδια» εξ αρχής, σίγουρα μπορείς να σε βοηθήσει στο νέο μονοπάτι που θες να πας, αυτό δεν σημαίνει πως σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια.

Άλλωστε πολλοί από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που βλέπουμε σήμερα, δεν είναι επιχειρηματικά skills και εμπειρία όταν ξεκίναγαν. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 3 tips για να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση, χωρίς να έχεις business δεξιότητες. Ψυχραιμία λοιπόν. Μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα στην πορεία. Αρκεί να κινηθείς σωστά.

1# Βρες έναν συνιδρυτή με συμπληρωματικές δεξιότητες. Το ότι εσύ δεν έχεις κάποια business skills, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά θα λείψουν από την νέα επιχείρηση σου. Μπορείς να βρεις έναν συνιδρυτή που να έχει τις δεξιότητες που σου λείπουν. Α, και πρέπει να είναι το ίδιο ενθουσιασμένος με την ιδέα σου, όσο είσαι και εσύ.

2# Μπες σε business κοινότητες. Καλή η ιδέα με τον συνιδρυτή, αλλά πως μπορείς να τον βρεις; Μια επιλογή είναι να γίνεις μέρος της business και της startup κοινότητας στην πόλη σου. Εκεί όχι μόνο μπορείς να βρεις έναν συνοδοιπόρο, αλλά θα έρθεις σε επαφή και με πολλούς έμπειρους ανθρώπους οι οποίοι σίγουρα έχουν να σου δώσουν μερικές καλές συμβουλές. Μπορεί να βρεις και μερικούς καλούς μέντορες.

3# Σωστή τοποθεσία. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, η περιοχή στην οποία μένεις να μην έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις το project που θέλεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις την σωστή τοποθεσία και να εγκατασταθείς εκεί. ‘Η να κάνεις συχνά ταξίδια. Για παράδειγμα, συνήθως οι μεγαλύτερες πόλεις σου δίνουν περισσότερα περιθώρια για να βρεις καλούς συνεργάτες, να παρακολουθήσεις σεμινάρια, και να αναπτύξεις την ιδέα σου γενικότερα. Τα πράγματα γίνονται ίσως λίγο πιο εύκολα στην εποχή μας, λόγω των νέων τεχνολογιών, αφού μπορείς να κάνεις κάποια tasks εξ αποστάσεως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =