αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να νιώσεις άνετα… με την δυσφορία (και να προεκτείνεις τα όρια σου)

Πως να νιώσεις άνετα… με την δυσφορία (και να προεκτείνεις τα όρια σου)

Το έχουμε ξανά πει: Αν θέλεις να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, πρέπει να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Ακόμα κι αν αυτό σου προκαλεί δυσφορία και σε κάνει να νιώθεις αμήχανα. Οκ, είναι λογικό. Αλλά μόνο έτσι θα πας ένα βήμα πιο κάτω.

«Αναζητήστε την δυσφορία. Κάντε πράγματα που επεκτείνουν τα όρια σας», λέει ο Thomas Oppong, σε άρθρο του στο Medium.com.

Ο ίδιος είναι ιδρυτής της Alltopstartups, ενώ αρθρογραφεί σε μεγάλα media όπως το CNBC, η Huffington Post και το Business Insider. Όπως εξηγεί, οι δυσκολίες σε βοηθούν να αναπτυχθείς. Την ίδια άποψη έχει επίσης η ψυχολόγος και συγγραφέας, Dr. Elizabeth Lombardo, η οποία εξηγεί ότι οι άνθρωποι που αναζητούν νέες εμπειρίες είναι πιο δημιουργικοί και συναισθηματικά πιο ανθεκτικοί, σε σύγκριση με αυτούς που μένουν κολλημένοι σε μια σταθερή ρουτίνα. «Η κατάρριψη του δικού σας πλαισίου, μπορεί μόνο να σας κάνει πιο ισχυρούς και πιο σίγουρους, για να φτάσετε σε υψηλότερα επίπεδα στην επαγγελματική και προσωπική σας ζωή» εξηγεί.

Εάν θέλετε μακροπρόθεσμη επιτυχία, σταματήστε να αποφύγετε ό, τι είναι δύσκολο και αγκαλιάστε το τώρα. Πρέπει να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου.

Όπως λέει ο Thomas Oppong, εύκολο να απομονώσετε τον εαυτό σας σε μια ζώνη άνεσης, όπου κανείς δεν αμφισβητεί τις ιδέες σας, δεν σας ρωτά δύσκολες ερωτήσεις ή δεν σας ωθεί να αμφισβητήσετε τις αποφάσεις σας και να βελτιωθείτε. Πείτε «ναι» στα challenges. Και αναζητήστε συνεχώς νέους τρόπους για να λύσετε τα προβλήματα.

Η επανάληψη κάνει την διαφορά. Αν δηλαδή επεκτείνεις τα όρια σου σε διάφορα πεδία, ξανά και ξανά, τότε τα όρια σου θα γίνουν μεγαλύτερα. Και η δυσφορία ως ένα βαθμό θα μειωθεί. Ο οργανισμός σου θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μην ξεχνάς και κάτι ακόμα: Τα περισσότερα πράγματα φαίνονται αδύνατα μέχρι να ολοκληρωθούν. Άρα μην δυστάσεις να πας έξω από την «ζώνη άνεσης» σου, ακόμα κι αν νιώσεις άβολα αρχικά. Ακόμα κι αν ο στόχος σου, φαίνεται αρχικά αδύνατος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + seventeen =