αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να μετατρέψεις το κινητό σου σε webcam για το laptop σου

Πως να μετατρέψεις το κινητό σου σε webcam για το laptop σου

Πολλά Laptop μέτριας απόδοσης, δεν έχουν ενσωματωμένη WebCam. Οι επιλογές σας λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι δύο: να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε ή να μετατρέψετε το κινητό σας σε μία. Αν επιλέξατε τη δεύτερη, θα πρέπει σίγουρα να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, όπου θα σας κατευθύνουμε βήμα βήμα.

Αρχικά για να μπορέσετε να κάνετε το οτιδήποτε, πρέπει το smartphone και ο υπολογιστής σας να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο WiFi ή να τα συνδέσετε με ένα καλώδιο USB.

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή «Droidcam Wireless Webcam» στο κινητό σας (απαιτεί Android 5.0 ή νεότερη έκδοση)
  2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Droidcam client στον υπολογιστή σας.
  3. Εκκινήστε το client στον υπολογιστή και θα δείτε ότι απαιτεί IP συσκευής. Τότε, ανοίγεται το Droidcam στο κινητό σας.
  4. Προσπερνάτε τα πάντα μέχρι την σελίδα που θα εμφανιστεί η IP της συσκευής σας και στη συνέχεια το βάζετε στο client του υπολογιστή. (Για να επιλέξετε μεταξύ μπροστινής και πίσω κάμερας πηγαίνετε στην εφαρμογή>κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκίδες>Ρυθμίσεις>Κάμερα)
  5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του βίντεο και του μικροφώνου. Αν η επιλογή του ήχου δεν είναι επιλεγμένη, τότε το μικρόφωνο σας δεν θα λειτουργεί.
  6. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως WebCam.

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να συνδέσετε κινητό και υπολογιστή με καλώδιο USB, επιλέγετε τη σύνδεση με USB, γιατί η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι το WiFi.

Πηγή: secnnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + fifteen =