αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να μετατρέψεις την φωνή σου σε κείμενο στα Windows. Στην Ελληνική γλώσσα

Πως να μετατρέψεις την φωνή σου σε κείμενο στα Windows. Στην Ελληνική γλώσσα

Μέσα από το περιβάλλον του Windows, δεν υπάρχει ενσωματωμένο εργαλείο της Microsoft που να μπορείς να του υπαγορεύεις στα Ελληνικά και αυτό να στο μετατρέπει σε γραπτό κείμενο. Πλέον, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι διότι το πρόβλημα έρχονται να λύσουν τα δωρεάν έγγραφα της Google, τα οποία εκτός από Android και Cloud έκδοση, υπάρχουν και ως πρόσθετο (add-on) για τον Google Chrome, και μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέσω του Google Web Store.

Πως εκφωνούμε το κείμενο

Αφού εγκαταστήσουμε τα έγγραφα της Google στο Chrome, ανοίγουμε ένα κενό έγγραφο και από το μενού «εργαλεία», επιλέγουμε τη «φωνητική πληκτρολόγηση». Θα εμφανιστεί ένα μικρόφωνο και αφού κάνετε κλικ επάνω του, μπορούμε πλέον να αρχίσουμε την εκφώνηση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και θα αποτυπώνεται η ομιλία μας στο έγγραφο με μεγάλη επιτυχία. 

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο Headset (ακουστικά με μικρόφωνο) για μεγαλύτερη ευκολία και αξιόπιστα αποτελέσματα και όχι από το μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στο λαπτοπ μας. Πάντως, θα πρέπει να μιλάμε αργά και καθαρά. Με βόλεψε αρκετά αυτή η διαδικασία και το κείμενο που βλέπετε αυτή την στιγμή είναι αποτελέσματα της φωνητικής υπαγόρευσης.

Πηγή: dwrean.net

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =