αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να κόψεις μόνος σου μία κάρτα SIM σε άλλες διαστάσεις

Πως να κόψεις μόνος σου μία κάρτα SIM σε άλλες διαστάσεις

Στους περισσότερους έχει τύχει: Να αγοράζεις νέο smartphone και να συνειδητοποιείς πως δεν μπορείς ακόμη να το χρησιμοποιήσεις. Ο λόγος; Τα διαφορετικά μεγέθη των καρτών SIM που υποστηρίζουν τα νεότερα smartphones, τα οποία πιθανώς να είναι διαφορετικά από την ήδη υπάρχουσα κάρτα που έχουμε. MicroSIM και NanoSIM είναι τα συνηθέστερα μεγέθη, ενώ οι περισσότεροι, αν δεν έχετε αλλάξει πρόσφατα συσκευή, έχετε MiniSIM στην κατοχή σας.

Πως λύνεται το παραπάνω πρόβλημα;

Μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα με προϊόντα κινητής τηλεφωνίας ή ενός πάροχου (Vodafone, Cosmote, Wind) θα λύσει εύκολα και άμεσα το πρόβλημά μας. Δυστυχώς τα περισσότερα γνωστά καταστήματα χρεώνουν την πολύ απλή διαδικασία του κοψίματος της κάρτας SIM, ενώ η αντικατάστασή της από την εταιρία της κινητής μας γίνεται με χρέωση.

Ο δωρεάν τρόπος:

Υπάρχει όμως και ο τρόπους που παραθέτει το dwrean.net. Να πάρουμε, δηλαδή, την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας την κάρτα sim, χωρίς κανένα “κόστος”, πέρα από την ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα.

Θα χρειαστούμε ένα ψαλίδι, έναν χάρακα, λίγη ταινία (ιδανικά διπλής όψης) και ένα μικρό μαρκαδοράκι. Αφού εκτυπώσουμε το “ειδικό” PDF, σε χαρτί Α4 και πραγματική κλίμακα, θα βάλουμε την κάρτα SIM μας στην μετατροπή που αντιστοιχεί στην περίπτωσή μας.

Οι διαθέσιμες μετατροπές είναι MiniSIM σε MicroSIM, MiniSIM σε NanoSIM και τέλος MicroSIM σε NanoSIM. Αφού σιγουρευτούμε για την επιλογή μας “κολλάμε” την κάρτα SIM στο αντίστοιχο σημείο και σημειώνουμε πάνω της, τις γραμμές που πρέπει να κοπούν. 

Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να κόψουμε, προσεκτικά, με ψαλίδι την κάρτα SIM. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο “τραχύ” μπορούμε να λιμάρουμε προσεκτικά σε κάποια σημεία την κάρτα. Αξίζει να σημειωθεί πως και να κόψουμε λίγο από το “chip” δεν είναι πρόβλημα, αφού το πραγματικό chip είναι στο κέντρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =