αρχικηVIRALΠως να κλέψεις 25 κατ. δολάρια… μέσα σε 12 δευτερόλεπτα: Δύο αδέρφια το κατάφεραν

Πως να κλέψεις 25 κατ. δολάρια… μέσα σε 12 δευτερόλεπτα: Δύο αδέρφια το κατάφεραν

Δύο αδέρφια που σπούδασαν σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, όπως μεταδίδει η New York Post.

Ο 24χρονος Anton Peraire-Bueno και ο 28χρονος James Peraire-Bueno κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η κλοπή αυτή είναι η πρώτη του είδους της. Tα δύο αδέρφια, που έχουν σπουδάσει στο MIT, πραγματοποίησαν το έγκλημα τον Απρίλιο του 2023.

«Οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου, το οποίο ετοίμαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», είπε η εισαγγελέας Lisa Monaco, σύμφωνα με το BBC.

Πράκτορες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) ήταν εκείνοι που οδήγησαν στην εξιχνίαση αυτής της απάτης, που θεωρείται η πρώτη στο είδος της.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι δύο άνδρες, που σπούδασαν μαθηματικά και πληροφορική στο MIT, χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο» για να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών του Ethereum. «Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams. Το blockchain είναι το «βιβλίο» στο οποίο καταγράφονται όλες οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Τα αδέρφια φέρεται να έκλεψαν Ethereum από traders, αποκτώντας με παράνομο τρόπο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και στη συνέχεια αλλάζοντας τις συναλλαγές, ώστε να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα των θυμάτων τους. Η διαδικασία εκτελέστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα και προχώρησαν σε κινήσεις για να «ξεπλύνουν» και να κρύψουν τα κλοπιμαία, αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 3 =