αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να καταλάβεις ένα ψεύτικο άτομο: Εδώ είναι 6 σημάδια

Πως να καταλάβεις ένα ψεύτικο άτομο: Εδώ είναι 6 σημάδια

Γύρω μας υπάρχουν πάντα ψεύτικα άτομα. Κάποιοι ψεύτικοι άνθρωποι μπορεί να μην προσπαθούν να συμπεριφέρονται ψεύτικα ή με ανειλικρινή τρόπο. Μπορεί να έχουν ανασφάλειες ή χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, ορισμένοι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν κακές προθέσεις και εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των άλλων. Αναζητούν ιδιαίτερα ευαίσθητους, συμπονετικούς ανθρώπους και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη τους. Ένα ψεύτικο άτομο το ξέρει αυτό, γι’ αυτό κάνουν επίτηδες επαφές με ευγενικούς και καλούς ανθρώπους, για να τους χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 6 σημάδια για να καταλάβεις ένα τέτοιο ψεύτικο και χειριστικό άτομο.

1. «Εμπιστέψου με»

Αυτή η φράση ακούγεται συχνά περισσότερο σαν εντολή παρά σαν επιβεβαίωση. Είναι μια προσπάθεια να παρακάμψεις τον σκεπτικισμό σας και να κερδίσετε γρήγορα την εμπιστοσύνη σας.

Δυστυχώς, η γνήσια εμπιστοσύνη δεν χτίζεται με λόγια, χτίζεται με πράξεις. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επανειλημμένα αυτήν τη φράση, μπορεί να υποδηλώνει ότι ενδιαφέρονται περισσότερο να ελέγξουν την αφήγηση παρά να δημιουργήσουν μια αυθεντική σύνδεση.

Ενώ μπορεί να υπάρχουν φορές που το «Trust me» χρησιμοποιείται αθώα, να είστε επιφυλακτικοί αν αυτό γίνει τακτικό μέρος της συνομιλίας κάποιου. Είναι συχνά ένα σημάδι ενός ατόμου που προσπαθεί να χειραγωγήσει αντί να συνδεθεί αληθινά.

2. Φτιάχνει ιστορίες και λέει ψέματα

Μια χαρακτηριστική συμπεριφορά ενός ψεύτικου ατόμου είναι να λέει ένα πράγμα ενώ στην πραγματικότητα ισχύει κάτι άλλο. Ένα ανειλικρινές άτομο συχνά υπερβάλλει ή λέει ψέματα. Επίσης νοιάζονται βαθιά για την άποψη των ανθρώπων γι’ αυτούς και θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση. Για παράδειγμα, μπορεί να υπερβάλλουν για τον μισθό τους εάν πρόσφατα προήχθησαν στη δουλειά και κάποιος ρωτήσει τι χρήματα παίρνουν.

Προσέξτε τις κινήσεις τους όταν αποκαλύπτουν πληροφορίες για τη ζωή τους. Αν ταράζονται, αγγίζουν το πρόσωπό τους ασταμάτητα, ανοιγοκλείνουν συχνά τα μάτια ή αλλάζουν τα μοτίβα της ομιλίας τους, είναι πιθανό να λένε ψέματα.

3. Ένα ψεύτικο άτομο χρησιμοποιεί τους άλλους προς όφελός του

Οι ψεύτικοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μονόπλευρες σχέσεις και παίρνουν πολύ περισσότερα από όσα δίνουν. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι και θα «ρουφήξουν» ένα άτομο πριν προχωρήσουν στο επόμενο θύμα τους. Ένα ψεύτικο άτομο χειραγωγεί τους άλλους για να πάρει αυτό που θέλει, χωρίς ποτέ να σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του. Δεν σέβεται κανέναν άλλον και τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του. Κάθε φορά που επιδιώκει μία επικοινωνία μαζί σου, γρήγορα διαπιστώνεις ότι… κάτι θέλει.

4. Κουτσομπολεύει συνεχώς τους άλλους

Ένα ψεύτικο άτομο μιλάει για άλλους ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους και δεν έχει τύψεις για τη συμπεριφορά του. Δεδομένου ότι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορούν να αισθάνονται θετικά για τον εαυτό τους μόνο υποβιβάζοντας τους άλλους. Επιπλέον, τους βοηθά να αισθάνονται αποδεκτοί από την ομάδα που ξεκίνησε τις φήμες για το Χ άτομο. Σκεφτείτε τις κλίκες του γυμνασίου και θα καταλάβετε τη σημασία του να ανήκεις σε μια ομάδα. Στην ενήλικη ζωή, θα πιστεύατε ότι αυτή η ανώριμη συμπεριφορά δεν θα υπήρχε, αλλά είναι συνηθισμένη στους χώρους εργασίας. Οι άνθρωποι φυσικά θέλουν να ταυτιστούν με μια ομάδα. Δυστυχώς, τα κουτσομπολιά και οι φήμες τους δίνουν έναν γρήγορο δρόμο προς την αποδοχή.

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος κουτσομπολεύει συχνά τους άλλους ανθρώπους, να είστε προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτετε πολλά για τον εαυτό σας. Δεν θα διστάσουν, ίσως, να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες εναντίον σας αργότερα.

5. Δεν σε ακούει όταν μιλάς

Μπορεί να προσποιούνται ότι σας ακούνε ενώ κάνουν scroll στο τηλέφωνό τους ή κάνουν multitasking με κάποιον άλλο τρόπο. Οταν συζητάτε μαζί τους, τα λόγια σας μπαίνουν από το ένα αυτί τους και βγαίνουν από το άλλο. Ένας καλός φίλος αντίθετα, σας ακούει ενεργά, ζητώντας σας να διευκρινίσετε τι είπατε και δίνοντάς σας την πλήρη προσοχή του. Ακούνε για να καταλάβουν και όχι να απαντήσουν. Αλλά ένας ψεύτικος τύπος προσποιείται ότι ακούει. Το μυαλό τους φαίνεται να είναι πάντα αλλού όταν τους μιλάς και μπορεί να βαριούνται ή να μην ενδιαφέρονται για αυτό που λες.

6. «Ξέρω τα πάντα…»

Χρησιμοποιείται συχνά από άτομα που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία ή την ανωτερότητά τους σε μια συζήτηση. Αυτά τα άτομα τείνουν να πιστεύουν ότι έχουν… όλες τις απαντήσεις και σπάνια κοιτούν την πιθανότητα να κάνουν λάθος.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα ή ισχυρίζονται ότι έχουν ανώτερη γνώση, είναι συχνά πιο πιθανό να παρασυρθούν από ψευδείς πληροφορίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι λιγότερο πιθανό να αμφισβητήσουν ή να επαληθεύσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν.

Όταν κάποιος επιμένει συχνά ότι «ξέρει τα πάντα», μπορεί να είναι απλώς η προσπάθειά του να κρύψει τις ανασφάλειές του και να απεικονίσει μια εικόνα αλάθητου. Η αληθινή σοφία, τελικά, βρίσκεται στο να ξέρεις… ότι δεν ξέρεις τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τύποι ανθρώπων που δεν αξίζουν ποτέ δεύτερη ευκαιρία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − three =