αρχικηVIRALΠως να καις λιγότερη βενζίνη: Εδώ είναι 6 απλές συμβουλές

Πως να καις λιγότερη βενζίνη: Εδώ είναι 6 απλές συμβουλές

Οι τιμές της βενζίνης έχουν ανέβει πολύ ψηλά. Αλλά τι μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να καις λιγότερο; Οκ, πέρα από το να αφήσεις το όχημα σου… σε ακινησία. Εδώ είναι 6 απλές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα.

Σύστημα κλιματισμού

Αρκετοί οδηγοί ξεχνούν έστω και στην πιο χαμηλή σκάλα το σύστημα του κλιματισμού ή την ανακύκλωση του αέρα. Έτσι ζεστός ή κρύος αέρας κυκλοφορούν μέσα στην καμπίνα, ενώ ένας μηχανισμός βρίσκεται σε λειτουργία και απαιτεί επιπλέον καύσιμο. Απενεργοποίησε τα όλα και άνοιξε παράθυρα!

Όχι στις γκαζιές

Όσο περισσότερο πατάς το γκάζι, τόσο περισσότερη βενζίνη παρέχεις στον κινητήρα σου. Αυτό σημαίνει γρήγορο άδειασμα του ρεζερβουάρ και του πορτοφολιού σου. Απέφυγε τις απότομες επιταχύνσεις και υιοθέτησε έναν ομαλό τρόπο οδήγησης, οποίος κοστίζει λιγότερο!

Άδειασε το πορτ μπαγκάζ

Το πορτ μπαγκάζ δεν είναι κινητή αποθήκη, οπότε βγάλε ότι δεν χρησιμοποιείς και άφησε μία μικρή εργαλειοθήκη, την ρεζέρβα, το φαρμακείο και ένα μπουκάλι νερό. Όσο λιγότερο βάρος έχει το όχημα σου τόσο λιγότερο καίει και αυτό ισχύει και για τα ταξίδια. Απέφυγε την υπερφόρτωση.

Μην γεμίζεις το ρεζερβουάρ

Ομοίως με παραπάνω το βάρος κοστίζει. Το ρεζερβουάρ πρέπει να γεμίζει το πολύ μέχρι τα ¾ αρχικά για λόγους οικονομίας. Βέβαια το «έξυπνο» γέμισμα είναι και ένας τρόπος προστασίας στην περίπτωση ατυχήματος.

Άλλαξε πρατήριο

Εάν παρατηρείς πως μετά από ένα συγκεκριμένο πρατήριο πάντα πέφτει γρηγορότερα η βενζίνη κάτι μαρτυρά αυτό για την ποιότητα του καυσίμου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην αγοράζεις την οικονομικότερη ποιότητα γιατί μπορεί να περιέχει νερό ή αλλά στοιχεία, αλλά ούτε και από το συγκεκριμένο πρατήριο μίας και μπορεί η αντλία να είναι πειραγμένη. Από την άλλη βέβαια, είναι χρήσιμο να κάνεις και μία σύγκριση τιμών, για να μην πέσεις… στο ακριβότερο βενζινάδικο.

Φουσκωμένα ελαστικά

Κάθε μήνα θα πρέπει να ελέγχεις την πίεση στα ελαστικά σου. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν το κάνουν κι έτσι την πατάνε και πληρώνουν περισσότερα γεμίσματα. Όσο πιο καλή η κατάσταση των ελαστικών, το όχημα κινείται ευκολότερα κι έτσι μειώνονται οι τριβές και άρα η ανάγκη επιπλέον καυσίμου!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί είναι μεγάλο λάθος να οδηγάς με «νεκρά» το αυτοκίνητο σου σε κατηφόρα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =