αρχικηVIRALΠως να καθαρίσεις το αυτοκίνητο σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν καθόλου νερό

Πως να καθαρίσεις το αυτοκίνητο σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν καθόλου νερό

Ειδικά με την αφρικανική σκόνη, τα αυτοκίνητα των περισσότερων γέμισαν με βρωμιά. Το πλήσιμο απαραίτητο. Αυτό που ίσως δεν γνώριζες, είναι ότι μπορείς να καθαρίσεις το αυτοκίνητο σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν καθόλου νερό. Εδώ είναι μερικά τρικ. Μπορείς να τα εφαρμόσεις χειμώνα- καλοκαίρι.

Καθαρισμός στα φώτα

Ένα σημείο, που οι περισσότεροι ξεχνάμε ή δεν καθαρίζουμε επιμελώς είναι τα φώτα του αυτοκινήτου. Βάλτε σε ένα παλιό ύφασμα, καθαριστικό τζαμιών και αρχίστε το τρίψιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μία –δύο σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων, αν είναι πολύ βρόμικα και μετά να ξεπλύνετε καλά.

Βότκα

Όταν έχει αδειάσει το δοχείο για τους υαλοκαθαριστήρες (και δε θέλετε να βάλετε τα ειδικά καθαριστικά των τζαμιών) σπεύσατε στο ντουλάπι με τα… ποτά. Σε μία κανάτα ή μπουκάλι καθαρό με καπάκι, ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια βότκα (τη φθηνότερη εννοείται) με 4 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βιδώστε, ανακινήστε και είστε έτοιμοι να ψεκάσετε.

Παράθυρα με μωρομάντηλα

Ο ιδανικότερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, είναι τα μωρομάντηλα, που έχετε συνήθως για ώρα ανάγκης. Τα υγρά αυτά μαντηλάκια μπορεί να φαίνεται, ότι θολώνουν τα παράθυρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Μαγειρική σόδα

Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

Κερωμένο, χωρίς κερί

Σε ένα μεγάλο δοχείο νερό προσθέστε 1 φλιτζάνι κηροζίνης και έπειτα γυαλίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι το αυτοκίνητό σας. Προσοχή όμως, μη ξεπλύνετε το αυτοκίνητο. Την επόμενη φορά που θα βρέξει, οι σταγόνες του νερού απλά θα γλιστρήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =