αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κάνεις το μυαλό σου να σκέφτεται πιο γρήγορα

Πως να κάνεις το μυαλό σου να σκέφτεται πιο γρήγορα

Όλοι εύχονται να είχαν περισσότερη ενέργεια, και την ικανότητα να σκέφτονται γρηγορότερα. Nα είναι πιο έξυπνοι και να έχουν την καλύτερη δυνατή μνήμη. Όμως, όπως οι six-pack κοιλιακοί, αυτά τα πράγματα δεν είναι δωρεάν ή εύκολα. Τα καλά νέα είναι ότι αν δουλέψετε για αυτό – και ξέρετε συγκεκριμένα σε τι να δουλέψετε – μπορείτε να κάνετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα.

Μπορείς να βελτιώσεις την μνήμη σου και να σκέφτεσαι πιο γρήγορα. Εδώ είναι 3 απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1. Μποϊκοτάρετε τις αρνητικές σκέψεις

Παρακολουθήστε τις ειδήσεις σήμερα και μετά θα είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνετε θετικοί. Ακούμε συνεχώς δυσάρεστες ιστορίες, διαβάζουμε για το πόσο κακή είναι η οικονομία, τσεκάρουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δούμε τοξικά σχόλια. Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο όλη αυτή η αρνητικότητα σε ρίχνει, παρασύροντάς σε σε μια… συναισθηματική χωματερή, αλλά έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα του εγκεφάλου σου να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα αρνητικά συναισθήματα καταπιέζουν τον εγκέφαλό σας και τον κάνουν να λειτουργεί πιο αργά. Στην πραγματικότητα διαταράσσει τη διαδικασία σκέψης σας και την ικανότητά σας να εστιάσετε κάπου. Μποϊκοτάρετε λοιπόν τις αρνητικές σκέψεις. Πώς το κάνεις αυτό; Εδώ είναι μερικοί τρόποι: Βάλτε τη θετική σκέψη σαν προτεραιότητα στη ζωή σας, απομακρυνθείτε από αρνητικές καταστάσεις και αρνηθείτε να αφήσετε τις κακές σκέψεις να σας κυριέψουν. Ψάξτε για τα θετικά σε ανθρώπους και καταστάσεις, δείτε το ποτήρι σας μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Και ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστήσει γι ‘αυτό.

2. Πιείτε περισσότερο καφέ

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο, αυξάνοντας την επίγνωση σας και την εγρήγορση βραχυπρόθεσμα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την ικανότητα μνήμης μακροπρόθεσμα. Η μελέτη έδειξε ότι η μέτρια ποσότητα καφεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τα πράγματα καλύτερα και επίσης να αποδώσετε καλά σε τεστ μνήμης. Πιείτε λοιπόν 1 ή 2 καφέδες την ημέρα για να σκέφτεστε πιο καθαρά.

3. Κάντε γυμναστική και κοιμηθείτε καλά

Ισως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας και όλες τις γνωστικές σας λειτουργίες είναι να ασκείστε τακτικά και να κοιμάστε αρκετά. Όταν κάνετε μια έντονη προπόνηση, κάνετε πολλά πράγματα στο σώμα και τον εγκέφαλό σας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της κυκλοφορίας και της ροής του αίματος στον εγκέφαλό σας. Αυτό απελευθερώνει ενδορφίνες που ανακουφίζουν από το στρες, και όλο αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σκέφτεστε καλύτερα και να σας προσφέρει μια συνολική αίσθηση ότι η ενέργεια σας ανανεώνεται.

Επίσης, ο καλός ύπνος είναι πρωταρχικής σημασίας. Ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται πληροφορίες όταν κοιμάστε, μετακινώντας ιδέες και γεγονότα από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη μνήμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =