αρχικηVIRALΠως να κάνεις νέους φίλους ως ενήλικας- Εδώ είναι μερικοί τρόποι

Πως να κάνεις νέους φίλους ως ενήλικας- Εδώ είναι μερικοί τρόποι

Μόλις μετακομίσατε σε μια νέα πόλη. Όλοι οι φίλοι σας παντρεύονται ή κάνουν παιδιά. Χώρισες. Έχεις χαθεί με τους παιδικούς σου φίλους. Έχετε προσκολληθεί στον/στη σύζυγό σας και είναι ο μοναδικός σας φίλος. Έχεις αρχίσει να νιώθεις μοναξιά.

Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά τα σενάρια; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να κάνετε νέους φίλους – και αν δεν χρειάζεται να τους κάνετε τώρα, θα το κάνετε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνουμε, είναι πιο δύσκολο να κάνουμε νέους φίλους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αρκεί να κινηθείς σωστά. Το psychology today παραθέτει μερικούς τρόπους για να κάνεις νέους φίλους ως ενήλικας.

Μην περιμένετε να προκύψουν οι φιλίες… από μόνες τους

Όπως και σε πολλά πράγματα στη ζωή, έτσι και εδώ δεν θα δεις μεγάλα αποτελέσματα αν δεν προσπαθήσεις. Πολλοί από εμάς περιμένουμε κάποιον άλλο να ξεκινήσει επαφή μαζί μας, αλλά σύμφωνα με μελέτη, όταν οι άνθρωποι βλέπουν τη φιλία ως κάτι που μπορεί να συμβεί χωρίς προσπάθεια, καταλήγουν συνήθως να είναι μόνοι χρόνια αργότερα. Όταν βλέπουν τη φιλία ως κάτι που έρχετια μετά από καταβολή προσπάθειας, είναι πιο πιθανό να κάνουν νέες επαφές.

Ξεκίνα ένα χόμπι σε ομαδικά group

Η Rebecca G. Adams, κοινωνιολόγος, παρατήρησε ότι οι φιλίες συμβαίνουν οργανικά όταν έχουμε επαναλαμβανόμενες αλληλεπιδράσεις και κοινά ενδιαφέροντα. Δυστυχώς, ως ενήλικες, σπάνια βιώνουμε αυτά τα ”συστατικά” όπως κάναμε ως παιδιά— παίζοντας στο διάλειμμα ή βλέποντας ποδόσφαιρο.  Σίγουρα, βλέπουμε τους συναδέλφους μας μέρα με τη μέρα, αλλά οι χώροι εργασίας δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον πολλές φορές. Ως ενήλικες, πρέπει να… αναδημιουργήσουμε αυτήν την υποδομή. Μπορούμε να το κάνουμε, ασχολούμενοι με το αγαπημένο μας χόμπι σε μια κοινότητα. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα πεζοπορίας, τρεξίματος ή αυτοβελτίωσης, σε μια λέσχη βιβλίου, σε ένα μάθημα γλώσσας ή διαλογισμού.

Μίλα στους άλλους

Δεν αρκεί να εμφανιστείς σε ένα group ή να πας σε ένα networking event. Μπορεί να έκανες το πρώτο βήμα και να βγήκες από τους… 4 τοίχους του σπιτιού σου, όμως τώρα πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα. Να μιλήσεις με κόσμο! Μόνο έτσι θα χτίσεις νέες φιλίες. Πρέπει να συστηθείς στους άλλους: «Γεια. Το όνομά μου είναι_______. Πόσο καιρό έρχεσαι σε αυτήν την [εκδήλωση]; Πως σου φαίνεται;».

Συνέχισε να εμφανίζεσαι

Ωραία, πήγες μια φορά σε ένα group που αφορά το χόμπι σου ή σε ένα event. Τώρα μάντεψε: Πρέπει να έχεις συχνή παρουσία, και να κινείσαι με τον παραπάνω τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει την ασυνείδητη τάση μας να συμπαθούμε περισσότερο ανθρώπους που μας είναι οικείοι. Ναι, οι αλληλεπιδράσεις είναι εγγενώς άβολες στην αρχή. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι της ομάδας θα μας συμπαθήσουν περισσότερο. Και πιθανότατα θα τους συμπαθήσουμε και εμείς περισσότερο. Συνεχίστε λοιπόν να εμφανίζεστε και συνεχίστε να συστήνεστε στους άλλους, ανοίγοντας συζητήσεις. Θα αποδώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + nine =