αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να εντυπωσιάσεις αμέσως οποιονδήποτε υπεύθυνο προσλήψεων: Η επικεφαλής HR στην IBM εξηγεί τον τρόπο

Πως να εντυπωσιάσεις αμέσως οποιονδήποτε υπεύθυνο προσλήψεων: Η επικεφαλής HR στην IBM εξηγεί τον τρόπο

Η Nickle LaMoreaux, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της IBM, έχει βοηθήσει να προσληφθούν χιλιάδες υποψήφιοι για διάφορες θέσεις εργασίας από τότε που εντάχθηκε στον τεχνολογικό γίγαντα πριν από περίπου 20 χρόνια. Αν και δεν υπάρχει αυτό που λέμε η «τέλεια συνέντευξη», θυμάται έναν αιτούντα που πλησίασε αρκετά στο τέλειο- και στηρίχτηκε σε μια κίνηση τόσο απλή όσο η αποστολή ενός στοχευμένου follow-up email με δείγματα της πρόσφατης δουλειάς του.

Όπως θυμάται η LaMoreaux, κάποτε πήρε συνέντευξη από τον υποψήφιο ακριβώς πριν η IBM δημοσιεύσει την ετήσια έκθεση κερδών της. Ενώ ο υποψήφιος ήταν «καλά προετοιμασμένος» για τη συνάντησή του, η ομάδα προσλήψεων εξακολουθούσε να εξετάζει αρκετούς αιτούντες στην αναζήτηση που έκανε.

Αλλά λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του report της IBM, ο εν λόγω υποψήφιος έστειλε ένα email που άλλαξε το παιχνίδι.

«Μου έστειλε ένα σημείωμα που περιέγραφε τις τέσσερις βασικές απόψεις του για την IBM με βάση το report, από την οπτική γωνία ενός ξένου, ‘συνδέοντας’ το με τις προηγούμενες εμπειρίες του και ρωτώντας για τις διαφορετικές τεχνολογίες που παράγαμε εκείνη την εποχή», λέει στο CNBC. «Εντυπωσιάστηκα αμέσως», τονίζει. Ο υποψήφιος πήρε τη δουλειά.

https://www.ilr.cornell.edu/sites/default/files-d8/styles/medium_3_2/public/2021-02/NLaMoreauxAtDesk1-web.JPG?h=10d202d3&itok=mX0bPcsL

Αν και μπορεί να μην χρειάζεται να μάθετε να διαβάζετε… ένα report κερδών για να πάτε σε μια θέση εργασίας, η LaMoreaux λέει ότι όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να προσληφθούν όντας προνοητικοί και στέλνοντας δείγματα της δουλειάς τους στον υπεύθυνο προσλήψεων, μετά από μια συνέντευξη.

Είναι ακόμη πιο επιδραστικό όταν μπορείτε να ‘συνδέσετε’ το δείγμα της δουλειάς σας με ένα project για οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή η εταιρεία ή έναν συγκεκριμένο στόχο που ανέφερε ο υπεύθυνος προσλήψεων.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις ένα πραγματικό project, είτε πρόκειται για μια λεπτομερή παρουσίαση που κάνεις σε μια συνάντηση, είτε για ένα link προς το online portfolio σου», λέει. «Είναι ένα ουσιαστικό αποδεικτικό στοιχείο που μπορεί να σας βοηθήσει να αποδείξετε ότι είστε ο καλύτερος για τη δουλειά», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − eight =