αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να πάρεις αυτό που θες στη ζωή

Πως να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να πάρεις αυτό που θες στη ζωή

Πολλοί άνθρωποι βάζουν στόχους. Αλλά στατιστικά λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στους στόχους που θέτουν. Τελικά, τι κάνει την διαφορά;

Στο βιβλίο The Compound Effect, ο Darren Hardy λέει: «Ποτέ μην ζητάς συμβουλές από κάποιον με τον οποίο δεν θα ήθελες να ανταλλάξεις τα μέρη στα οποία βρίσκεστε».

Όπως σημειώνει το inc.com, το ποιον ακολουθείτε καθορίζει πού θα φτάσετε στη ζωή. Εάν ο ηγέτης/ μέντορας σας δεν προχωρά, δεν προχωράτε και εσείς, γιατί τα αποτελέσματά σας αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα του ηγέτη/ μέντορα σας.

Πολλοί άνθρωποι ζητούν συμβουλές από λάθος ανθρώπους. Όλοι μπορούν να σου παραθέσουν γενική θεωρία. Αλλά είναι σημαντικό να αναζητήσεις συμβουλές από ανθρώπους που έχουν φτάσει εκεί που θες να πας. Υπάρχει μια ατελείωτη προσφορά περιεχομένου που δημοσιεύεται καθημερινά από ανθρώπους που σπάνια έχουν καταφέρει αυτά που «προμοτάρουν».

Σε αντίθεση με τη θεωρία, η οποία δεν μπορεί να σας πάει πολύ μακριά, οι άνθρωποι που ήταν πραγματικά «εκεί» παρέχουν πρακτικά βήματα για το τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε κι εσείς εκεί.

Σημαντικό σε όλα αυτά, είναι να ξέρεις τι θες. «Αυτή είναι μια θεμελιώδης ειρωνεία της ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Ωστόσο, είναι πολύ δραστήριοι», λέει ο Ryan Holiday.

Τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο χωρίς να έχουν ιδέα γιατί είναι εκεί. Απλά κάθονται εκεί περιμένοντας να τους πουν τι να κάνουν στη συνέχεια. Δεν έχουν δει ούτε έχουν σκεφτεί αρκετά για να ξέρουν πώς θα ήταν η ιδανική τους ζωή. Πώς θα μπορούσαν, λοιπόν, να ξέρουν πώς να ξεχωρίζουν τις καλές συμβουλές από τις κακές; Αντίθετα, οι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν στη ζωή βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά. Όλοι οι άνθρωποι ασχολούνται επιλεκτικά σε πράγματα που τους ενδιαφέρουν ή τους ενθουσιάζουν. Για παράδειγμα, όταν αγοράζετε ένα νέο αυτοκίνητο, αρχίζετε να παρατηρείτε το ίδιο αυτοκίνητο παντού. Πώς συμβαίνει αυτό; Δεν φάνηκε να προσέξατε ότι όλοι οδηγούσαν το Χ αυτοκίνητο πριν. Ο εγκέφαλός μας φιλτράρει συνεχώς μια ανεξιχνίαστη ποσότητα αισθητηριακών εισροών: ήχους, μυρωδιές, εικόνες και πολλά άλλα. Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες δεν αναγνωρίζονται συνειδητά. Η επικεντρωμένη μας προσοχή είναι σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Έτσι, μερικοί άνθρωποι παρατηρούν μόνο το κακό ενώ άλλοι βλέπουν το καλό σε όλα. Μερικοί παρατηρούν άτομα που φορούν πουκάμισα, ενώ άλλοι παρατηρούν οτιδήποτε σχετίζεται με τη φυσική κατάσταση. Έτσι, όταν αποφασίζετε τι θέλετε, είναι σαν να αγοράζετε ένα νέο αυτοκίνητο. Αρχίζετε να το βλέπετε παντού.

Όταν ξέρετε τι θέλετε, παρατηρείτε ευκαιρίες που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Έχετε επίσης το σπάνιο θάρρος να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ευκαιρίες χωρίς αναβλητικότητα. Το θάρρος δεν περιλαμβάνει μόνο να λες ναι. περιλαμβάνει επίσης να λες όχι. Αλλά πώς θα μπορούσατε να πείτε όχι σε ορισμένες ευκαιρίες εάν δεν ξέρετε τι θέλετε; Δεν μπορείς. Απλά θα παρασύρεσαι από ο,τι έρχεται στον δρόμο σου.

Ευκαιρίες “Once-in-a-lifetime” (δηλαδή, περισπασμοί) εμφανίζονται κάθε μέρα. Αλλά οι κατάλληλες ευκαιρίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται μόνο όταν αποφασίσετε τι θέλετε και αρχίσετε να τις παρακολουθείτε επιλεκτικά. Προτού το καταλάβετε, θα είστε περιτριγυρισμένοι από ένα δίκτυο που αγαπάτε και από μέντορες που σας δείχνουν τον πιο γρήγορο δρόμο.

Οι συμβουλές που παίρνετε και οι άνθρωποι στους οποίους θέλετε να μοιάσετε έχουν σημασία. Επηρεάζεστε, ιδιαίτερα υποσυνείδητα, από τις επιρροές που λαμβάνετε υπόψη σας. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που λειτουργούν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Εάν θέλετε σοβαρά να έχετε αποτελέσματα, βρείτε αυτούς τους ανθρώπους και αρχίστε να σκέφτεστε όπως αυτοί. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η ζωή σας.

Όλα αυτά συνδέονται. Όπως έχει πει ο Αμερικανός λέκτορας και ποιητής, Ralph Waldo Emerson: «Μόλις μάθετε τι θέλετε, μπορείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε συμβουλές από οποιονδήποτε. Μπορείτε να φιλτράρετε τον ατελείωτο θόρυβο και θα εμβαθύνετε στη δική σας αλήθεια σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 10 =