αρχικηVIRALΠως να διώξεις ανθρώπους από το σπίτι σου, χωρίς να φανείς αγενής

Πως να διώξεις ανθρώπους από το σπίτι σου, χωρίς να φανείς αγενής

Το να έχουμε επισκέψεις στο σπίτι μας μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Στην αρχή, είναι όλα καλά. Οταν όμως οι ώρες περνούν και οι καλεσμένοι μας έχουν μετατρέψει την επίσκεψη σε «αρμένικη», είναι λογικό να αισθανόμαστε άβολα.

Πολλοί κάνουν «κατάχρηση» της φιλοξενίας μας και δεν κατανοούν ότι, από ένα σημείο και μετά, θέλουμε να επιστρέψουμε στην ρουτίνα μας. Το ερώτημα είναι ένα: Πώς θα τους κάνουμε να φύγουν με ευγενικό τρόπο; Εδώ είναι μερικές καλές επιλογές.

Είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή

Συμφωνούμε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ώρα και διάρκεια διαμονής με τον καλεσμένο πριν την επίσκεψη. Μπορεί να ακούγεται αγενές να ξεκαθαρίζουμε κάτι τέτοιο λες και πρόκειται για επαγγελματικό meeting, αλλά το να βάζουμε όρια από την αρχή μας «γλιτώνει» από την μετέπειτα αμηχανία.

Με τα υπονοούμενα, ίσως καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα του αποχωρισμού

Δεν θέσαμε τα όρια από την αρχή; Δεν πειράζει. Οταν η επίσκεψη κρατά περισσότερο από ότι είχαμε υπολογίσει, «επιστρατεύουμε» τα υπονοούμενα.

«Χάρηκα πολύ που ήρθες. Περάσαμε πολύ ωραία»: Με αυτή την φράση, ο καλεσμένος θα καταλάβει ότι η επίσκεψη φτάνει στο τέλος. Σε μια επίσκεψη (γενεθλίων για παράδειγμα) ξεκινάμε να συμμαζεύουμε το σπίτι, σταματάμε να εμφανίζουμε φαγητό ή ποτό στο τραπέζι και παραπονιόμαστε για τις αυριανές μας υποχρεώσεις.

Πώς πέρασε η ώρα!

Κοίτα το ρολόι σου και προσποιήσου τον έκπληκτο. “Πώς πέρασε έτσι η ώρα! Να το ξανακάνουμε! “.

Δείξε ότι νύσταξες

Ξεκίνα να χασμουριέσαι, να κλείνεις σιγά- σιγά τα μάτια και να μιλάς πιο αργά.

Πού θα πάει, ο καλεσμένος σου θα πιάσει το νόημα.

Κάνε δουλειές στο σπίτι

Κάθεστε στον καναπέ, του δείχνεις ότι έχεις βαρεθεί, κουραστεί και για τους λόγους σου θες να φύγει. Όμως ο καλεσμένος δεν λέει να καταλάβει. Υπάρχει μία ακόμα λύση: ξεκίνα να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού.

Σε αυτή την περίπτωση βγαίνεις κερδισμένος ό,τι κι αν γίνει. Είτε ο φίλος σου θα πιάσει το νόημα και θα φύγει, είτε θα προτείνει να σε βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + nine =