αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να διαχειριστείς το smartphone σου, μέσω του υπολογιστή

Πως να διαχειριστείς το smartphone σου, μέσω του υπολογιστή

Tα smartphones έχουν απλοποιήσει ιδιαίτερα πολλές λειτουργίες που μέχρι τώρα εκτελούσαμε στον προσωπικό μας υπολογιστή μας και τις έχουν καταστήσει κυριολεκτικά “κινητές”, αλλάζοντας τη ζωή μας.

Πράγματα που τώρα θεωρούμε φυσιολογικά, όπως το να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα emails μας εν κινήσει, φάνταζαν ως επιστημονική φαντασία μέχρι να καθιερωθούν από το iPhone και το “σινάφι” του. Κι επειδή ο άνθρωπος είναι πλεονέκτης, ειδικά στον χώρο της τεχνολογίας, πολύ γρήγορα άρχισε να σκέφτεται τι δεν του παρέχουν τα smartphones. Δεν παρέχουν αποδοτικό multitasking. Δεν παρέχουν ικανοποιητικές δυνατότητες διαχείρισης αρχείων. Δεν παρέχουν την ταχύτητα και την ακρίβεια του συνδυασμού “ποντίκι-πληκτρολόγιο” – το ότι αυτά που ήδη παρέχουν είναι πολύ πιο σημαντικά το προσπερνάμε προς το παρόν.

Έτσι, η δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα σε κινητές και σταθερές πλατφόρμες αποτέλεσε από νωρίς σχετικά επιθυμία των χρηστών, και οι σχετικές εφαρμογές δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Σήμερα έχουμε 3 από αυτές, οι οποίες, παρά τις διαφορές τους, έχουν έναν κοινό στόχο: τη συνεργασία ανάμεσα σε desktop και mobile, με τρόπο που να συνδυάζει τις εκάστοτε δυνατότητες της κάθε πλατφόρμας και αντίστοιχα την άμβλυνση των όποιων αδυναμιών.

Airmore

Μία από τις χαρακτηριστικότερες εφαρμογές που επιτρέπει την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε desktop και mobile είναι το Airmore. Πρόκειται για ένα app που επιτρέπει, για αρχή, το streaming φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής από τον υπολογιστή στο κινητό ή το tablet σας. Από κει και πέρα όμως, μπορείτε να διαχειριστείτε τις επαφές σας, να στείλετε πολλαπλά μηνύματα σε αυτές ή ακόμη και να πραγματοποιήσετε κλήσεις. Το interface της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο, ενώ εξυπακούεται ότι μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα αρχεία που βρίσκονται τόσο στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σας όσο και στην κάρτα microSD που πιθανώς χρησιμοποιείτε, και να πραγματοποιήσετε γρήγορη μεταφορά τους από το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας ή από τον υπολογιστή προς το τηλέφωνο.

Το Airmore μπορεί να συνδέσει μια συσκευή Android με PC και Mac, αλλά και iOS με PC. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσει κανείς για πρώτη φορά, αφού, πέρα από το κατέβασμα της ομώνυμης εφαρμογής, το μόνο που απαιτεί από εσάς είναι να σκανάρετε το QR code που θα βρείτε στη σελίδα της, χωρίς να λείπουν και ορισμένες εναλλακτικές μέθοδοι σύνδεσης.

ConnectMe

Όπως θα παρατηρήσετε στην πορεία, οι εφαρμογές που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του άρθρου μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, όμως συνήθως διαθέτουν και κάποια δυνατότητα που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, το ConnectMe σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με την κάμερα του κινητού σας και να δείτε ό,τι καταγράφει μέσω του υπολογιστή. Υπάρχουν και εδώ δυνατότητες streaming περιεχομένου, αποστολής SMS και πραγματοποίησης κλήσεων, αλλά και ειδοποιήσεων για κλήσεις ή μηνύματα. Επιπλέον, μπορείτε να στείλετε στο κινητό σας ήχους κλήσεων, αρχεία APK και άλλα, όπως και να τραβήξετε screenshot της οθόνης του μέσω του υπολογιστή. Πρόκειται για μία εφαρμογή με μεγαλύτερη γκάμα υποστηριζόμενων συστημάτων σε σχέση με το Airmore, αφού υπάρχουν εκδόσεις για Windows, Mac, Linux, Chrome OS και κάποιες smart TV.

Για την ενεργοποίηση της εφαρμογής, αφού πρώτα την κατεβάσετε, θα πρέπει να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση που φαίνεται στην ίδια την εφαρμογή ή να μπείτε στο site web.gomo.com από τον browser του υπολογιστή σας και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό που θα δημιουργήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδεθείτε με το Wi-Fi του τηλεφώνου σας μέσω ενός ονόματος που δημιουργείται από την εφαρμογή.

Airdroid

Το Airdroid είναι από τις πιο γνωστές εφαρμογές του είδους του και περιλαμβάνει και αυτό πληθώρα χαρακτηριστικών.

Πέρα από τις ειδοποιήσεις για εισερχόμενα μηνύματα ή κλήσεις, μπορείτε να λάβετε στο desktop σας και ειδοποιήσεις για κάποιες εφαρμογές, όπως το WhatsΑpp, ενώ, αν δημιουργήσετε λογαριασμό στο Airdroid, μπορείτε μέσω της εφαρμογής να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας. Υπάρχει και εδώ η δυνατότητα να συνδεθείτε με την κάμερα του κινητού σας, ενώ το χαρακτηριστικό AirMirror, που απαιτεί rooting, σας επιτρέπει να τρέξετε τις εφαρμογές σας για Android απευθείας από το PC, με το ίδιο interface που χρησιμοποιείται και στο smartphone. Η σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και κινητού πραγματοποιείται με τη χρήση QR code, μέσω του AirDroid Web [web.airdroid.com], όμως μπορείτε εναλλακτικά να κατεβάσετε την εφαρμογή του Airdroid για Windows ή macOS και να συνδεθείτε μέσω αυτής.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =