αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διαχειριστείς ένα άτομο που δεν σε συμπαθεί- Οι 6 κινήσεις

Πως να διαχειριστείς ένα άτομο που δεν σε συμπαθεί- Οι 6 κινήσεις

Όλοι ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που δεν μας συμπαθούν. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή. Ίσως έκανες κάτι για να τους βλάψεις ή ίσως πληγώθηκαν από μια έμμεση ενέργεια σου χωρίς να το καταλάβεις. ‘Η μπορεί η συμπεριφορά τους να είναι εντελώς παράλογη.

Μπορείς να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις αυτούς τους ανθρώπους από τη ζωή σου, αλλά τι γίνεται αν δεν μπορείς να απομακρυνθείς εντελώς; Εδώ είναι λοιπόν 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς ένα άτομο που δεν σε συμπαθεί. Με στόχο φυσικά να… σβήσεις την φωτιά.

1# Αποδέξου ότι… όλοι κάνουν κριτική. Οι άνθρωποι αγαπούν να είναι επικριτικοί απέναντι σε οποιονδήποτε κάνει κάτι, πολλές φορές από φθόνο. Μπορεί να είναι ένα κακό άτομο που ψάχνει να βρει το λάθος του αλλού για να αποφύγει να αντιμετωπίσει τα δικά του αρνητικά συναισθήματα. Θα μπορούσαν επίσης να είναι κάποιοι που ξεσπούν πάνω σου καθώς αγωνίζονται να βρουν τον έλεγχο στη δική τους ζωή. Εδώ δεν έχεις εσύ την ευθύνη. Είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να είναι hater, παρά θετικός άνθρωπος. Δεν χρειάζεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για ένα αρνητικό άτομο να είναι αρνητικό ή εχθρικό με τους γύρω του. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να είσαι θετικός όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά.

2# Κάνε μία ειλικρινή εκτίμηση της κατάστασης. Μερικές φορές ένα άτομο αντιπαθεί ένα άλλο άτομο χωρίς λόγο. Συμβαίνει. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει λόγος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιο άτομο δεν σας συμπαθεί.Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε την κατάσταση, τη συμπεριφορά του άλλου ατόμου και το γιατί μπορεί να μην σας βλέπει με καλό μάτι. Ο λόγος μπορεί να είναι προφανής. Ένας συνάδελφος μπορεί να ζηλεύει αν έχετε διαφορετικές απόψεις για ένα σημαντικό project και το αφεντικό είναι με το μέρος σου. Μπορείτε να προσδιορίσετε γιατί το άτομο δεν σας συμπαθεί; Εάν όχι, υπάρχει ένα αμερόληπτο, τίμιο άτομο που εμπιστεύεστε, το οποίο μπορείτε να ρωτήσετε για την κατάσταση;

3# Αποδέξου ότι δεν γίνεται να τα πηγαίνεις καλά με όλους εκεί έξω. Ίσως δεν έκανες κάτι που ο άλλος θεώρησε προσβλητικό. Είναι πιθανό δύο άτομα απλά να μην ταιριάζουν. Με κάποια άτομα ταιριάζεις, με άλλα άτομα όχι. Έτσι είναι η ζωή. Δεν είναι δουλειά σου να πείσεις τους πάντες στον κόσμο να σε συμπαθήσουν. Το μόνο που πραγματικά πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε έναν τρόπο να συνυπάρξετε ειρηνικά με τους ανθρώπους με τους οποίους δεν τα πηγαίνετε καλά, αν χρειάζεται να είστε κοντά ο ένας στον άλλο. Μπορεί να μην είστε σε θέση να αποφύγετε έναν συνάδελφο με τον οποίο δεν τα πηγαίνετε καλά, αλλά μπορείτε να διατηρήσετε την επαγγελματική σχέση σας ενεργώντας με ευγένεια και σεβασμό.

4# Ελαχιστοποίησε τις επαφές και μην εμπλέκεσαι σε συγκρούσεις. Το άτομο με το οποίο δεν τα πηγαίνετε καλά μπορεί να προσπαθήσει να σας συμπεριφερθεί με εχθρότητα. Αποφύγετε να του ανταποδώσετε, όσο δικαιολογημένο κι αν είναι. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι είναι αντίθετο με την συμβουλή του να υπερασπίζεστε πάντα τον εαυτό σας, αλλά το να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να ριχτείτε σε μια αχρείαστη σύγκρουση. Μπορεί να καταλήξετε να τσακωθείτε με αυτό το άτομο, ξοδεύοντας ενέργεια και προκαλώντας συναισθηματική φθορά στον εαυτό σας. Απλώς δεν αξίζει τον κόπο σε πολλές περιπτώσεις. Αν δεν απαντάς, είναι πιθανό και το άλλο άτομο να σταματήσει να… ρίχνει τα βέλη του. Εάν πρέπει να συνεργαστείτε με αυτό το άτομο, μείνετε στο στόχο, και προσπαθήστε να κάνετε την δουλειά όσο καλύτερα μπορείτε. Ακόμα και αν χρειαστεί να παραχωρήσετε λίγο έδαφος, σχετικά με το πώς θα γίνει μια κοινή εργασία. Μπορεί να ο άλλος να θέλει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο – με τρόπο διαφορετικό από τον δικό σου. Κάνε καλά την δουλειά. Έτσι είναι πιθανό να πας παρακάτω, και τελικά να ξεφύγεις από το τοξικό άτομο.

5# Στρέψε αλλού το μυαλό σου. Είναι σημαντικό να μην έχεις το πρόβλημα συνεχώς στο μυαλό σου. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να βγάλετε αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σας. Και εστίασε στις άλλες εργασίες, στις δραστηριότητες και στις άλλες σχέσεις που έχεις στην ζωή σου. Σίγουρα έχεις σημαντικότερα πράγματα να κάνεις.

6# Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που σε αγαπούν. Ο ευκολότερος τρόπος για να ”ακυρώσετε” ένα αρνητικό άτομο είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς, στοργικούς ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς. Αυτή η θετική ενέργεια θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση του άγχους και της απογοήτευσης που προέρχεται από την ενασχόληση με ένα αρνητικό άτομο. Και αν τυχαίνει να βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου δεν έχετε τέτοιου είδους επαφές, επικεντρωθείτε στη δημιουργία μερικών. Μην πετάτε πολύτιμο χρόνο και συναισθηματική ενέργεια σε αρνητικές αλληλεπιδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να κάνεις ένα restart στη ζωή σου; Εδώ είναι τα 4 βήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + five =