αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να «διαβάσεις» την προσωπικότητα κάποιου παρατηρώντας κάποιες κινήσεις του

Πως να «διαβάσεις» την προσωπικότητα κάποιου παρατηρώντας κάποιες κινήσεις του

Οι άνθρωποι στέλνουν πολλά μηνύματα στους άλλους χωρίς καν να μιλήσουν. Είναι η μη λεκτική επικοινωνία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς προβάλλετε τον εαυτό σας μέσω της γλώσσας του σώματος, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές όπου χρειάζεται.

Οι μη λεκτικές μας αλληλεπιδράσεις μεταξύ μας έχουν δύναμη και μπορούν τελικά να μεταφέρουν τον πραγματικό μας εαυτό στον εξωτερικό κόσμο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θέλετε να αφήσετε μια εντύπωση, είναι συνετό να γνωρίζετε τα μη λεκτικά σημάδια που εκπέμπετε.

Παρακάτω θα δεις 5 τρόπους με τους οποίους η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει την πραγματική σας προσωπικότητα. Και φυσικά είναι μερικά χρήσιμα σημάδια για να «διαβάσεις» την προσωπικότητα κάποιου παρατηρώντας τις κινήσεις του.

1) Η σταθερότητα της χειραψίας

Στην κοινωνία μας, η χειραψία είναι συχνά το πρώτο μέσο επικοινωνίας με ένα νέο άτομο. Και είτε μας αρέσει είτε όχι, μια σταθερή χειραψία υποδηλώνει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Σε γενικές γραμμές, κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση με μια σταθερή χειραψία. Εν τω μεταξύ, ισχύει και το αντίθετο. Μια χαλαρή χειραψία δείχνει ότι κάποιος μάλλον… δεν έχει έντονο χαρακτήρα. Εάν, για παράδειγμα, ασχολείστε με τις επιχειρήσεις, μπορεί υποσυνείδητα να λέτε στον άλλο ότι δεν είστε το ιδανικό άτομο με το οποίο πρέπει να συνεργαστεί ή ότι δεν σας ενδιαφέρει τόσο η Χ συμφωνία.

Καλώς ή κακώς, τείνουμε να εκτιμούμε την αυτοπεποίθηση και τη διεκδίκηση έναντι της ντροπαλότητας.

Ωστόσο, μην το παρακάνετε πιάνοντας το χέρι του άλλου σε σημείο που να υπάρχει ήπιος πόνος. Αυτό μεταδίδει επιθετικότητα και σχεδόν πάντα γυρνά μπούμερανγκ!

2) Οπτική επαφή

Όταν κάνετε τακτικά άμεση οπτική επαφή με άλλους, εκφράζετε αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια.

Η οπτική επαφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας δημιουργίας σχέσεων. Μπορείτε να εκφράσετε, ενδιαφέρον, έλξη, αλλά και εχθρότητα και φόβο, και πολλά άλλα συναισθήματα μέσα από τα μάτια σας.

Αν κάποιος αποφεύγει την οπτική επαφή, τότε συχνά είναι ανέντιμος, δόλιος ή αδύναμος.

Ίσως βέβαια είστε από τη φύση σας λίγο ντροπαλοί, οπότε αξίζει να κάνετε μια επιπλέον προσπάθεια για οπτική επαφή.

3) Οι εκφράσεις του προσώπου

Το να χαμογελάτε συχνά και στις σωστές καταστάσεις έχει θετική επίδραση στους άλλους. Μεταφέρει ζεστασιά και καλοσύνη.

Το να χαμογελάτε πολύ συχνά και σε λάθος στιγμές, όπως κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης μπορεί να έχει… αρνητικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, τα συνοφρυώματα θα τείνουν να υποδηλώνουν θυμό ή ενόχληση. Αν τα βλέπεις σε κάποιον άλλο, μπορείς να «διαβάσεις» αυτό το στοιχείο.

4) Ο τόνος της φωνής

Η επικοινωνία έχει να κάνει περισσότερο με το πώς το λέμε και λιγότερο με το τι πραγματικά λέμε.

Ο τόνος της φωνής σας μπορεί να μην είναι αυστηρά η γλώσσα του σώματος, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να διαβάζουν τον τόνο της φωνής σας. Όταν μιλάτε με έναν ευγενικό και τρυφερό τόνο, οι άνθρωποι πιθανότατα θα σας δουν ως μια ευαίσθητη και ευγενική ψυχή.

Αν μιλάτε με κυρίαρχο και δυνατό τόνο, τότε πιθανότατα θα εκπέμψετε τολμηρή και σίγουρη ενέργεια. Αν όμως μιλάτε πολύ δυνατά θα γίνετε αντιπαθητικός.

Οι καλοί πολιτικοί γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο τόνος όταν εκφωνούν μια ομιλία. Έχουν επίγνωση του χρόνου και του ρυθμού, της φωνής, της έντασης κ.λπ.

5) Η ποσότητα του προσωπικού χώρου που δίνει κάποιος

Νιώθετε άβολα όταν οι άνθρωποι σας πλησιάζουν; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι ευαίσθητοι για τον προσωπικό τους χώρο.

Proxemics, ένας όρος που εφευρέθηκε από τον ανθρωπολόγο Edward T. Hall, και μιλά για την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων καθώς επικοινωνούν σωματικά.

Ακριβώς όπως οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου, ο φυσικός χώρος μεταξύ των ατόμων μπορεί επίσης να πει πολλά.

Ανάλογα με την κουλτούρα, υπάρχουν διάφορες προσδοκίες για τον προσωπικό χώρο, αλλά γενικά, υπάρχουν τέσσερα βασικά επίπεδα: οικείος χώρος (0 έως 45 cm), προσωπικός χώρος, κοινωνικός χώρος, και δημόσιος χώρος.

Η απόσταση που επιλέγουμε κατά τις αλληλεπιδράσεις μας με άλλους μπορεί να μεταφέρει διάφορα μηνύματα σχετικά με το επίπεδο άνεσης μας με αυτό το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των προθέσεων μας, της επιθετικότητάς μας κ.λπ.

Έτσι, όσον αφορά τον προσωπικό χώρο, απαιτείται πρακτική προσέγγιση.

Αν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά και το να τον πλησιάσεις πολύ τις πρώτες στιγμές, μπορεί να φανείτε πολύ επιθετικός και πιθανώς απειλητικός. Ενώ αν κάποιος στέκεται πολύ μακριά, μπορεί να είναι απόμακρος ή αδιάφορος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 13 =