αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα, για τα σημαντικά tasks

Πως να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα, για τα σημαντικά tasks

Όλοι θα θέλανε η ημέρα να έχει περισσότερες από 24 ώρες. Ειδικά στην εποχή μας, ένας επιχειρηματίας ή κάποιος άνθρωπος που «τρέχει» ένα δικό του project, έχει πολλά πράγματα να κάνει καθημερινά. Η ημέρα δεν γίνεται να μεγαλώσει. Μπορείς όμως να κινηθείς έτσι ώστε να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα, για τα σημαντικά tasks.

Καταρχήν, ξεκινάμε ακριβώς από εκεί: Πρέπει να ξεχωρίσεις ποιες δουλειές είναι πραγματικά σημαντικές και ποιες όχι. Δεν γίνεται να τα προλάβεις όλα. Μπορεί να ενθουσιάζεσαι με νέα tasks ή projects που προκύπτουν και να θέλεις να αναλάβεις πολλά στα χέρια σου, όμως με αυτό τον τρόπο θα καταλήξεις να είσαι μη παραγωγικός και πιθανότατα εξουθενωμένος.

Το Thrive Global βλέπει το θέμα στο πρακτικό του κομμάτι. Και παραθέτει μερικά tips, έτσι ώστε να υπάρξει… περισσότερος χρόνος μέσα σε μια ημέρα.

-> Μην απαντάς σε όλες τις ειδοποιήσεις. Αν χτυπά συνεχώς το τηλέφωνο σου, άστο στην άκρη. Έρευνες έχουν δείξει, ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται περίπου 23 λεπτά για να ανακτήσει την συγκέντρωση του μετά από μια ασήμαντη διακοπή.

-> Μην πέφτεις στην παγίδα… του επείγοντος. Μια επείγουσα κατάσταση καταστρέφει την παραγωγικότητα. Δες τα δεδομένα με ψυχραιμία και ξεχώρισε ποια πράγματα είναι επείγοντα και ποια όχι.

-> Μην ελέγχεις συνεχώς τα emails. Εν έτει 2017 σίγουρα τα emails είναι αμέτρητα. Το να τα τσεκάρεις συνεχώς σου αποσπά την προσοχή και δεν σε βοηθά. Κανόνισε συγκεκριμένες ώρες στο πρόγραμμα σου, και μόνο τότε κάνε αυτή τη δουλειά.

-> Ξεκίνα την αυτοματοποίηση: Δες ποιες εργασίες κάνεις κάθε ημέρα. Σίγουρα θα υπάρχουν. Στη συνέχεια δες το πως μπορείς να αυτοματοποιήσεις τις συγκεκριμένες δουλειές. Και στον χρόνο που θα μείνει ελεύθερος κάνε κάτι άλλο.

-> Δώσε λιγότερο χρόνο σε εργασίες «χαμηλής αξίας». Έτσι θα μπορέσεις να τις βγάλεις από τη μέση γρήγορα, καταναλώνοντας λίγη ενέργεια. Και στη συνέχεια να ασχοληθείς με τα πιο σημαντικά tasks.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − twelve =