αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να δεις τις εφαρμογές που σε «παρακολουθούν» στο Facebook, και να τις μπλοκάρεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως να δεις τις εφαρμογές που σε «παρακολουθούν» στο Facebook, και να τις μπλοκάρεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά και το πρόσφατο σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν το Facebook και η εταιρία Cambridge Analytica, αρκετοί είναι οι χρήστες που έχουν θορυβηθεί, και ξεχνούν να βρουν τι ακριβώς στοιχεία κρατά για αυτούς το FB και πως μπορεί να τους «παρακολουθεί». Το παρακάτω βίντεο, εξηγεί το πως μπορείς να δεις τις εφαρμογές που σε «παρακολουθούν» στο Facebook, και να τις μπλοκάρεις.

Φυσικά, το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να μην χρησιμοποιείς το FB Account σου για να κάνεις log in σε νέες εφαρμογές. Μπορεί να σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να φτιάξεις ένα νέο προφίλ στην εκάστοτε εφαρμογή, όμως με αυτό τον τρόπο το FB δεν θα έχει πρόσβαση στην δραστηριότητα που κάνεις εκεί.

Αν θες τώρα να δεις τα apps που σε «παρακολουθούν» ήδη στο FB, πρέπει να πας αρχικά στις ρυθμίσεις της πλατφόρμας. Στη συνέχεια να πας στην καρτέλα που αφορά την ασφάλεια, και μετά στην υποκατηγορία για τα apps και websites. Εκεί θα δεις όλες τις εφαρμογές που σε ακολουθούν στο Facebook, και τι πληροφορίες συλλέγει η κάθε μια για εσένα. Στην συνέχεια, μπορείς να διαγράψεις όποιες από αυτές θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + five =