αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να γίνεις πραγματικά αφεντικό του εαυτού σου. Και να ζήσεις την ζωή που θες

Πως να γίνεις πραγματικά αφεντικό του εαυτού σου. Και να ζήσεις την ζωή που θες

«Γίνε αφεντικό του εαυτού σου». Το έχεις ακούσει μάλλον ως συμβουλή. Για το επαγγελματικό κομμάτι- και όχι μόνο. Στην πράξη βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι συμβιβάζονται… με αυτά που θέλει η κοινωνία. Μπαίνουν μέσα σε ένα συγκεκριμένο «κουτί», αφού εκεί βρίσκεται η επιτυχία και η ευτυχία, όπως τους λένε οι άλλοι.

Αν θέλετε να μάθετε τι είναι πραγματικά η ελευθερία, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε ότι η ΖΩΗ ΣΑΣ είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ και μπορείτε να την ελέγξετε. Μόνο εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο για το πώς θέλετε να παιχτεί το παιχνίδι.

Το αμερικανικό Ready to be Rich παραθέτει 6 συγκεκριμένες κινήσεις για να γίνεις πραγματικά αφεντικό του εαυτού σου. Και να ζήσεις τη ζωή που θες.

Ζήσε χωρίς να απολογείσαι

Είναι ΟΚ να είσαι διαφορετικός από τους άλλους. Είναι εντάξει να έχεις διαφορετικά γούστα, διαφορετικούς στόχους, διαφορετικούς τρόπους για να δουλεύεις. Δεν χρειάζεται να απολογηθείτε για τις ενέργειες που κάνετε από ελεύθερη βούληση. Είναι η ζωή σου, οι κανόνες σου. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους – η ιστορία σας είναι διαφορετική από τη δική τους. Μην προσπαθείς να είσαι καλύτερος από κανέναν. Αντίθετα, κάνε το δικό σου και επέκτεινε τα όρια σου.

Συνειδητές επιλογές

Για να είσαι πραγματικά ελεύθερος, πρέπει να αναγνωρίσεις τη δύναμη σου να κάνεις επιλογές. Να διαλέξεις δρόμους. Για παράδειγμα, μπορεί να μην θέλετε να πάτε στο πάρτι του καλύτερου φίλου σας επειδή είστε εσωστρεφής και τα πάρτι σας κάνουν να νιώθετε άβολα, αλλά πηγαίνετε αναγκαστικά επειδή έχετε αποφασίσει ότι ο καλύτερος φίλος σας το αξίζει. Δεν μπορείς να πεις, «Δεν έχω επιλογή», γιατί ξέρεις ακριβώς τι έρχεται και επιλέγεις να το κάνεις. Ασκείτε την ελευθερία σας να αποφασίζετε μόνοι σας ακόμα κι αν πρέπει να κάνετε μερικούς συμβιβασμούς.

Αναζήτα ενεργά την ελευθερία

Η τύχη παίζει μικρό ρόλο. Τα περισσότερα πράγματα που σας συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που πήρατε στο παρελθόν.  Εάν δεν σας αρέσει η ζωή σας τώρα, πρέπει να πάρετε μια ενεργή απόφαση για να την αλλάξετε. Μην περιμένετε απλώς παθητικά για το μεγάλο σας άλμα γιατί δεν θα έρθει μέχρι να κάνετε κάτι. Απελευθερωθείτε από τους δεσμούς που σας περιορίζουν. Αν αυτό σημαίνει να βγάλεις μερικούς ανθρώπους από τη ζωή σου, κάνε το. Μερικές φορές, χρειάζεται να μείνετε μόνοι για λίγο, για να αποκτήσετε τη σωστή προοπτική, να κάνετε τη σωστή κίνηση και να πετύχετε τους στόχους σας.

Ασε στην άκρη την αρνητικότητα

Οι σκέψεις σας μπορεί να είναι άυλες, αλλά παίρνουν μορφή στο μυαλό σας για να κατευθύνουν τις πράξεις σας και να διαμορφώσουν το μέλλον σας. Αν αφήσετε τις σκέψεις σας να είναι αρνητικές, θα καταλήξετε εξαντλημένοι και μη παραγωγικοί. Καμία αρνητική σκέψη δεν αξίζει. Τη στιγμή που εστιάζεις όλη σου την ενέργεια σε πράγματα που δεν σου κάνουν καλό, ρίχνεσαι σε ένα κλουβί από το οποίο είναι δύσκολο να ξεφύγεις. Ψάξε τη θετική σκέψη. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τις επιπτώσεις της θετικής σκέψης στον εγκέφαλο. Τελικά, η αισιοδοξία οδηγεί στην ευτυχία και η ευτυχία είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

Ποιοι άνθρωποι αξίζουν να είναι δίπλα σου;

Πρέπει να περιβάλλεστε από ανθρώπους που υποστηρίζουν την ελευθερία και την ατομικότητά σας. Αξιολογήστε την ποιότητα των σχέσεών σας και κρατήστε μόνο αυτούς τους ανθρώπους που εμπλουτίζουν τη ζωή σας. Περάστε περισσότερο χρόνο με άτομα που μοιράζονται τις αξίες σας και σας καθοδηγούν προς την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε. Αντίστροφα, επανεξετάστε τη σχέση σας με τους ανθρώπους που δεν σας δίνουν τίποτα άλλο εκτός από απογοήτευση. Ίσως ήρθε η ώρα να τους αποχαιρετήσετε, ώστε να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας χωρίς τοξικότητα.

Μην ψάχνεις για την έγκριση από άλλους

Δεν χρειάζεστε εξωτερική επικύρωση για να γνωρίζετε αν τα πάτε καλά ή όχι. Η επικύρωση πρέπει να προέρχεται από μέσα σας. Επιβεβαιώστε τη δική σας αξία και σταματήστε να ασχολείστε με το τι πιστεύουν οι άλλοι. Είναι δύσκολο να ζεις πάντα στη σκιά των απόψεων και των προσδοκιών των άλλων για σένα. Το έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές στο παρελθόν: Δεν μπορείτε να τους ευχαριστήσετε όλους, οπότε γιατί να ασχοληθείτε; Στο τέλος, είστε εσείς που θα καθορίσετε ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − four =