αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να βρεις τον υπεύθυνο προσλήψεων στην εταιρία που θες (και να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί του)

Πως να βρεις τον υπεύθυνο προσλήψεων στην εταιρία που θες (και να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί του)

Η αναζήτηση εργασίας είναι μία δύσκολη διαδικασία, που μπορεί να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το εξής: Στέλνουν… άπειρα βιογραφικά, και στην συνέχεια περιμένουν να δεχτούν ένα email ή μία κλήση από κάποια εταιρία, για να περάσουν από job interview.

Αλλά είναι αυτό το μόνο που μπορείς να κάνεις; Τι θα γινόταν αν μπορούσες να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για να κληθείς σε μία συνέντευξη, προσθέτοντας μόνο ένα βήμα στη συνολική διαδικασία αναζήτησης εργασίας;

Τα καλά νέα: Μπορείς να το κάνεις. Και εδώ είναι αυτό το μαγικό βήμα: Βρείτε τον υπεύθυνο προσλήψεων στην εταιρία στην οποία μόλις ζητήσατε να εργαστείτε. ‘Η σε κάποια άλλη εταιρία που σας ενδιαφέρει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσπαθούν καν να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιον βασικό υπεύθυνο λήψης αποφάσεων σε μια εταιρία, όταν ψάχνουν δουλειά. Απλώς κάνουν αίτηση online και ελπίζουν… για το καλύτερο.

Αυτό δεν είναι η καλύτερη τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις. Γιατί έτσι το βιογραφικό σου θα μπει σε μία… online στίβα, και ενδεχομένως θα περάσει πρώτα από άλλα χέρια που κάνουν το «ξεσκαρτάρισμα» πριν φτάσει (αν φτάσει) στον τελικό υπεύθυνο για τις προσλήψεις. Επίσης, αρκετές εταιρίες χρησιμοποιούν τεχνολογικά συστήματα που κάνουν αυτή την πρώτη επιλογή βιογραφικών, οπότε μπορεί το δικό σου να μην περάσει καν αυτό το «εμπόδιο».

Και το ερώτημα: Πως μπορείς λοιπόν να βρεις ένα υπεύθυνο προσλήψεων και να μιλήσεις απευθείας μαζί του; Εδώ είναι 3 τρόποι.

Αναζήτηση στο Linkedin

Το έχουμε ξανά πει: Το Linkedin δεν είναι απλά μια πλατφόρμα για να ανεβάσεις το βιογραφικό σου και να το αφήσεις εκεί… να αραχνιάζει. Ένα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην πλατφόρμα, είναι να βρεις το σωστό άτομο, στην σωστή εταιρία. Με μερικά κλικ. Απλά πήγαινε στο πλαίσιο αναζήτησης, βάλε το όνομα της εταιρίας και μερικές λέξεις-κλειδιά που πιθανότατα θα περιγράφουν τον τίτλο του ατόμου που είναι υπεύθυνος του τμήματος στο οποίο θέλεις να εργαστείς. Αμέσως μετά θα σου εμφανιστεί μια σχετική λίστα. Κάνε ένα scroll. Βλέπεις κάποιο άτομο που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά που αναζητάς; Αν ναι, στείλτε του ένα connect request, με μια μικρή εισαγωγή για το ποιος είσαι και για την ανοιχτή θέση που ενδιαφέρεσαι. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων συνήθως βλέπουν με καλό μάτι την απευθείας επικοινωνία.

Επιστράτευσε κάποιον που εργάζεται εκεί για να σε βοηθήσει

Αλλά τι γίνεται αν δεν μπορείς να βρεις το σωστό άτομο μέσα από την online αναζήτηση σου; Τότε κοίτα στο κύκλο σου, και δες αν υπάρχει κάποιο άτομο που να εργάζεται στην εταιρία που θες να πας και το οποίο μπορεί να σε «συνδέσει» με τον υπεύθυνο προσλήψεων. Αν δεν έχεις τέτοιο άτομο στον κύκλο σου, τότε μάντεψε: Μπορείς να το βρεις τώρα. Ψάξε δηλαδή, ακόμα και με την διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω, για άτομα που δουλεύουν στο τμήμα και στην εταιρία που θες να πας και τα οποία φαίνεται να είναι κοντά στον άνθρωπο που ψάχνεις. Δηλαδή στον υπεύθυνο προσλήψεων ή στον manager. Είναι πιθανό να σου δώσουν ένα όνομα και ένα email, για να κάνεις την κρούση σου.

Σήκωσε το τηλέφωνο και κάνε μία κλήση

Μπορεί αυτός ο τρόπος να μοιάζει βγαλμένος… από την προ-digital εποχή. Όμως είναι μία επιλογή που ακόμα υπάρχει στο τραπέζι. Αν τίποτα από τα προηγούμενα δεν σε έχει οδηγήσει στον άνθρωπο που θες, τότε πάρε τηλέφωνο. Κάνε μία κλήση στο γενικό τηλέφωνο της εταιρίας, και ζήτησε από το άτομο που θα σηκώσει το τηλέφωνο να σε παραπέμψει εκεί που πρέπει. Ειδικά εάν πρόκειται για έναν μικρότερο Οργανισμό, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζει τι θέσεις είναι ανοιχτές και ποιος προσλαμβάνει.

Αλλά ακόμα κι αν δεν σε συνδέσει απευθείας με το άτομο που θες, μπορείς να ζητήσεις το όνομα του υπεύθυνου προσλήψεων, και στην συνέχεια να κάνεις την αναζήτηση σου πιο στοχευμένα στο Linkedin, σε άλλα social media ή στο Google Search.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =