αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να βγάλεις χρήματα από ένα skill που ήδη έχεις: Μια expert μιλά για το παράλληλο project που μπορείς να ξεκινήσεις

Πως να βγάλεις χρήματα από ένα skill που ήδη έχεις: Μια expert μιλά για το παράλληλο project που μπορείς να ξεκινήσεις

Στην εποχή της πανδημίας πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν ένα παράλληλο project. Με στόχο να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα.

Αλλά που πρέπει να στραφείς για να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας; Η Kendra Adachi, είναι ιδρύτρια του ιστότοπου Lazy Genius Collective. Έχει επίσης το δικό της Podcast και έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα. Η συμβουλή της: Προτείνει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε έσοδα από μια δεξιότητα που ήδη έχετε.

«Όλοι έχουμε πράγματα που κάνουμε και μας φαίνονται εντελώς φυσικά, που υποθέτουμε ότι όλοι οι άλλοι ξέρουν πώς να τα κάνουν», λέει στο αμερικανικό Grow.

Η αξιοποίηση μιας δεξιότητας που ήδη έχετε είναι ένας πιο οικονομικός δρόμος, από την εκμάθηση μιας νέας, καθώς η πληρωμή για τα μαθήματα μπορεί συχνά να καταναλώσει χρήματα και χρόνο.

Αν δυσκολεύεσαι να προσδιορίσεις μία δεξιότητα που θα μπορούσες να πουλήσεις, αναρωτήσου πως μπορείς να παρέχεις βοήθεια στους άλλους γύρω σου. Και φυσικά να σε πληρώσουν για τις υπηρεσίες σου.

Εάν και πάλι δεν μπορείτε να σκεφτείτε κανένα skill, ρωτήστε γύρω σας. Η Adachi σκέφτηκε την ιδέα για το Lazy Genius Collective αφού ρώτησε πέντε φίλους σε τι πίστευαν ότι ήταν εξαιρετικά καλή.

Το να ζητάς από τους φίλους σου feedback μπορεί να είναι άβολο, αλλά πιθανότατα θα είναι χρήσιμο επειδή «οι άνθρωποι μας βλέπουν διαφορετικά από ό,τι εμείς τους εαυτούς μας», λέει η ίδια.

Ορισμένα skills είναι πιο εύκολο να μετατραπούν σε επιχείρηση από άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μη παραδοσιακές δεξιότητες που οι άνθρωποι βρίσκουν πολύτιμες και θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτές. Θυμηθείτε το παράδειγμα της 30χρονης digital nomad που βγάζει 8.000 δολάρια τον μήνα (και τα 600 δολάρια είναι παθητικό εισόδημα). Πως έχει παθητικό εισόδημα; Πουλάει templates τα οποία μπορούν να βοηθήσουν άλλους digital νομάδες να παρακολουθούν τον προϋπολογισμό τους, τα ταξίδια, τα freelance projects που έχουν, και άλλους στόχους. Δημιουργεί τα templates χρησιμοποιώντας τα Google Sheets και Trello. Ενώ έχει δικτυωθεί μέσα από τις κατάλληλες κοινότητες και πλατφόρμες, έτσι ώστε να φαίνεται η δουλειά της στο κοινό που στοχεύει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =