αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να αυξήσεις τους followers σου στο Instagram

Πως να αυξήσεις τους followers σου στο Instagram

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χτίσει το δικό τους κοινό στο Instagram. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να βγάλουν και χρήματα στην συνέχεια, αξιοποιώντας αυτό το κοινό. Αλλά πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από το μηδέν και να αυξήσει σταδιακά τους followers του; Τώρα θα δούμε 7 γρήγορα tips.

– Δώσε κάτι στους νέους followers. Αν έχεις επαγγελματική σελίδα ή λογαριασμό για την επιχείρησή σου, κάνε μια ειδική προσφορά για τους followers σου. Οι διαγωνισμοί επίσης βοηθάνε να μαζέψεις νέο κοινό. Αλλά πρόσεχε… να μην το παρακάνεις.

– Hashtags. Μπορεί να σου φαίνονται εκνευριστικά, είναι ο τρόπος να «μαζέψεις» περισσότερα likes για τις φωτογραφίες σου. Όσο περισσότερα χρησιμοποιείς τόσο περισσότερος κόσμος βλέπει τις φωτογραφίες σου, και τόσο περισσότερα likes μαζεύεις.

– Προσοχή στις ώρες. Μπορεί να έχεις βρει την τέλεια φωτογραφία, αλλά αν τη δημοσιεύσεις στις 4 τα ξημερώματα να πάει «χαμένη». Μελέτησε πότε είναι περισσότερο ενεργοί οι ακόλουθοί σου και, όπως και με το facebook, πόσταρε περιεχόμενο πάντα στις «ώρες αιχμής».

– Όσο το αφήνεις σε αφήνει. Όσο σημαντική είναι η ώρα που ποστάρεις, άλλο τόσο είναι το να είσαι συνεπής στα ποσταρίσματά σου. Οι άλλοι χρήστες είναι πιο πιθανό να «συντονιστούν» με το περιεχόμενό σου αν αυτό βγαίνει κάθε μέρα. Ή συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας ή συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook. Και φυσικά τα μεγάλα «κενά διαστήματα» ΔΕΝ βοηθούν.

-Χρησιμοποίησε geo tags. Οι γεωγραφικές ετικέτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώνεις τους followers σου για το πού βρίσκεσαι και να τους βοηθήσεις να νιώσουν πιο οικεία με το περιεχόμενό σου.

-Καλή φωτογραφία προφίλ. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας χρήστης. Φρόντισε λοιπόν η φωτογραφία προφίλ που έχεις επιλέξει να είναι εντυπωσιακή και να δίνει στον άλλο να καταλάβει τι είναι αυτό που θα δει στο account σου.

-Αλληλεπίδρασε με άλλους χρήστες. Μια επίσης καλή τακτική είναι να σχολιάζεις κάτω από αναρτήσεις άλλων χρηστών. Ιδιαίτερα χρηστών που έχουν μεγάλο κοινό. Είναι δωρεάν, βοηθάς τον άλλο χρήστη, και παράλληλα έχεις πιθανότητες να σε ακολουθήσουν αρκετοί από αυτούς που θα δουν το σχόλιο σου. Γενικά η αλληλεπίδραση και η συνεργασία με άλλους Instagrammers μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =