αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος υποψήφιος σε μια συνέντευξη για δουλειά

Πως να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος υποψήφιος σε μια συνέντευξη για δουλειά

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Έστειλες το βιογραφικό σου για την θέση που ήθελες και τώρα η εταιρία σε κάλεσε για την σχετική συνέντευξη. Όχι μόνο εσένα. Το ίδιο πιθανότατα έκανε και με άλλους υποψηφίους, έτσι ώστε στο τέλος της διαδικασίας να επιλέξει αυτόν που προτιμά καλύτερα. Και κάπου εδώ προκύπτει το ερώτημα: Πως θα αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος για τη θέση; Αυτή είναι μάλιστα και μια ερώτηση που μπορεί να «παίξει» στην job interview. «Γιατί να επιλέξουμε εσάς και όχι κάποιον άλλο με παρόμοια προσόντα;», μπορεί να είναι η ερώτηση που θα ακούσεις.

Και αυτή είναι μια αλήθεια: Οι περισσότεροι από όσους έχουν στείλει βιογραφικό για την εκάστοτε θέση, έχουν μάλλον παρόμοια προσόντα με εσένα. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Το The Muse εξηγεί το πως πρέπει να απαντήσεις. Βασιζόμενος σε 3 σημεία.

1# Δείξε ότι είσαι αποφασισμένος. Οι άλλοι υποψήφιοι μπορεί να έχουν ότι κι εσύ στα χαρτιά. Αλλά έχουν την δύναμη να ξεπεράσουν τα challenges που προβλέπει η θέση; Δείτε ότι είσαι αποφασισμένος να ξεπεράσεις κάθε πρόκληση. Ακόμα και τις μεγάλες δυσκολίες που μπορεί να έρθουν στην πορεία.

2# Ο ενθουσιασμός. Αγαπάς αυτό που κάνεις; Αν ναι, τότε δείξε το. Μπορεί να κάνεις την ίδια δουλειά με κάποιον άλλο, αλλά εσύ να είσαι πιο παθιασμένος. Και οι παθιασμένοι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί για τους HR Managers. Αντίθετα, αν φανεί ότι θέλεις τη θέση μόνο για τον μισθό, θα χάσεις πόντους.

3# Ταιριάζεις στην εταιρική κουλτούρα. Σίγουρα είναι σημαντικά τα skills σου. Όμως πλέον οι εργοδότες κοιτούν έντονα και κάτι ακόμα: Το κατά πόσο ταιριάζεις στην κουλτούρα της εταιρίας τους. Προσπαθούν να σε φανταστούν μέσα στην ήδη υπάρχουσα ομάδα. Στην job interview πρέπει να πεις το γιατί ταιριάζεις στην εταιρία και ποια είναι η αξία που θα προσφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − nine =