αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να απεγκαταστήσεις τον Microsoft Edge που μας έδωσε.. με το ζόρι η Microsoft

Πως να απεγκαταστήσεις τον Microsoft Edge που μας έδωσε.. με το ζόρι η Microsoft

Η Microsoft έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες τον τελευταίο καιρό ώστε να προωθήσει την νέα έκδοση του Edge που βασίζεται στο Chromium στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Ωστόσο πολλοί χρήστες δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή την τακτική, αφού πρόκειται για έναν browser, ο οποίος δεν είναι απαραίτητα επιθυμητός από όλους. Και ενώ η Microsoft τον έχει εγκαταστήσει «με το ζόρι», επιπλέον δεν επιτρέπει την απεγκατάστασή του. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να απαλλαγείτε από το πρόγραμμα περιήγησης.

Αν έχετε αποφασίσει ότι ο οποιοσδήποτε browser έχετε επιλέξει για τις περιηγήσεις σας στο διαδίκτυο είναι ο κατάλληλος για εσάς, είναι απόλυτα λογικό να μην ενδιαφέρεστε για την εγκατάσταση του Edge στη συσκευή σας. Για το λόγο αυτό δε χρειάζεται να ακούτε οτιδήποτε σας ζητά να κάνετε ή να μην κάνετε η Microsoft.

Η εταιρεία αποφάσισε ότι εάν εγκαταστήσατε χειροκίνητα το Edge, μπορείτε να το απεγκαταστήσετε (αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα σας προωθηθεί ξανά), ενώ αν έχει εγκατασταθεί μέσω του Windows Update, η επιλογή να απαλλαγείτε από το πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι διαθέσιμη στις Ρυθμίσεις. Ωστόσο μπορείτε να μεταβείτε στο Command Prompt.

  • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε cmd, κάντε δεξί κλικ στο Command Prompt και επιλέξτε Run as administrator
  • Πληκτρολογήστε C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\83.0.478.58\Installer και πατήστε Enter.
  • Πληκτρολογήστε setup.exe –uninstall –system-level –verbose-logging –force-uninstall και πατήστε Enter.

Μόλις ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, θα διαπιστώσετε ότι η νέα έκδοση του Edge έχει εξαφανιστεί και η παλιά έκδοση, που δεν βασίζεται στο Chromium είναι ξανά διαθέσιμη.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =