αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αντιμετωπίσεις τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουν οι early-stage επιχειρηματίες

Πως να αντιμετωπίσεις τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουν οι early-stage επιχειρηματίες

Υπάρχει ένα ρητό για τους νέους επιχειρηματίες, που λέει ότι «δεν ξέρουν, τι δεν ξέρουν». Κάτι που από την μια μεριά μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Αφού μερικές φορές, αυτή η άγνοια κάνει τους νέους επιχειρηματίες και startuppers να είναι αισιόδοξοι, να κάνουν τολμηρές επιλογές και να μην λογαριάζουν τους πιθανούς κινδίνους που ίσως θα «επιβράδιναν» τους ίδιους. Από την άλλη, η άγνοια οδηγεί και σε λάθη που μπορούν να πλήξουν την επιχείρηση σου. Αρκετές φορές μάλιστα οι νέοι επιχειρηματίες δεν καταλαβαίνουν τα λάθη που κάνουν.

Οκ, μπορείς να λάβεις τα μαθήματα με τον σκληρό τρόπο. Δηλαδή, κάνοντας τα λάθη. Μπορείς όμως και να μάθεις από τα λάθη των άλλων. Για αυτό λοιπόν τώρα θα δούμε τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες, έτσι όπως τα παρουσιάζει το Entrepreneur.com. Και πως να τα λύσεις. Δες τα παρακάτω, και λάβε τα απαραίτητα μαθήματα… πριν την πατήσεις.

1# Ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να σκέφτονται το scale: Οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες βλέπουν ένα πρόβλημα, βρίσκουν μια πιθανή λύση και πέφτουν με ενθουσιασμό εκεί. Ξεκινούν μια επιχείρηση γρήγορα. Αλλά δεν σκέφτονται το μετά. Το πως το project θα αναπτυχθεί. Τι πρέπει να κάνεις; Σχεδίασε το scale από την αρχή. Πάντα να κάνεις στον εαυτό σου την απλή ερώτηση «και μετά τι;».

2# Δεν καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι τα πάντα: Οι άνθρωποι θα κρίνουν την επιτυχία σου. Δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι πελάτες. Σίγουρα παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο όπως το project αυτό κάθε αυτό ή η ένταξη του στην αγορά. Όμως οι άνθρωποι είναι το «κλειδί» και δεν πρέπει να το ξεχνάς. Αυτό που πρέπει να κάνεις ως ιδρυτής, είναι να λειτουργήσεις περισσότερο σαν προπονητής παρά σαν παίχτης. Μοιράσου το όραμα και τις απόψεις σου με την ομάδα. Βρες τους καλύτερους για να σε πλαισιώσουν.

3# Φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια: Πολλοί νέοι επιχειρηματίες φτάνουν στην αποτυχία ή πολύ κοντά σε αυτή, επειδή προκύπτει ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούν να λύσουν. Παρόλο που μπορεί να είναι εύκολο. Κάνουν το λάθος να μη ζητούν βοήθεια. Κάποιες φορές αρκεί απλά μια ερώτηση για να πας παρακάτω. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να έχεις δίπλα σου έμπειρους ανθρώπους ή μέντορες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Κάτι που για εσένα μοιάζει πολύπλοκο, για αυτούς μπορεί να είναι πολύ απλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 11 =