αρχικηVIRALΠως να αντιμετωπίσεις τα άτομα που σε εκνευρίζουν- Εδώ είναι 4 tips

Πως να αντιμετωπίσεις τα άτομα που σε εκνευρίζουν- Εδώ είναι 4 tips

Κάθε ημέρα ερχόμαστε σε επαφή με διάφορους ανθρώπους. Και δεν είναι όλες οι αλληλεπιδράσεις θετικές. Μπορεί ο εργοδότης, η γειτόνισσα ή κάποιος συγγενής να σε εκνευρίζει. Πώς θα αντιμετωπίσεις και θα το χειριστείς με ψυχραιμία για να συγκρατήσεις τη δική σου πνευματική ηρεμία και να μην χαμηλώνεις το επίπεδο της ζωή σου με διαρκή νεύρα;

Εδώ είναι 4 tips.

1. Μπες στα παπούτσια του

Είναι σημαντικό να μπεις στα παπούτσια του άλλου και μάλιστα ακόμα μέσα από ένα role playing, όπου εσύ θα παριστάνεις εκείνον, ώστε να μπορέσεις να δεις πιο καθαρά γιατί αντιδρά έτσι και γιατί μπορεί να λέει όλα αυτά που σε εκνευρίζουν.

2. Αποδόμηση

Προσπάθησε να σκεφτείς αυτόν τον άνθρωπο σε τελείως ανθρώπινες στιγμές, όπως να τρώει, να κοιμάται ή ακόμα να είναι στην τουαλέτα. Μπορεί να σου ακούγεται αστείο ή ακόμα και αποκρουστικό αλλά με αυτόν τον τρόπο, τον αποδομείς και παίρνεις από πάνω του τη δύναμη που έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου ότι έχει αυτός ο άνθρωπος.

3. Απόφυγε τον ίδιο ή συζητήσεις

Όταν μπορείς να αποφύγεις το άτομο που σε εκνευρίζει καλό είναι να το κάνεις. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό μπορείς να αποφύγεις συζητήσεις που ξέρεις πως θα σε εκνευρίσουν. Δεν χρειάζεται να συζητήσεις με τη μητέρα σου το πότε θα παντρευτείς αν σε πιέζει συνέχεια, αλλά μπορείς να τη ρωτήσεις κάτι άλλο για τον κοινωνικό περίγυρο, ώστε να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση και να μην μπεις στη διαδικασία να ακούσεις πράγματα που ξέρεις ποια θα είναι η κατάληξη.

4. Διάλεξε τις μάχες σου

Υπάρχουν επαναλαμβανόμενες πράξεις τις οποίες έχεις αναφέρει πολλές φορές ότι σε ενοχλούν, αλλά ο άλλος τις συνεχίζει; Μην μπαίνεις στη διαδικασία διαμάχης κάθε φορά. Είναι πιο σημαντικό να διατηρείς τη ψυχική σου ηρεμία και να αφήνεις και κάποια πράγματα να περνούν, παρά να είσαι σε μία διαρκή κόντρα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − five =