αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως μπορείς να παραιτηθείς σύντομα από την δουλειά που μόλις βρήκες, χωρίς να θεωρηθείς «job hopper»

Πως μπορείς να παραιτηθείς σύντομα από την δουλειά που μόλις βρήκες, χωρίς να θεωρηθείς «job hopper»

Βρήκες επιτέλους μια θέση εργασίας, μετά από αρκετό ψάξιμο. Όμως πολύ σύντομα κατάλαβες ότι δεν ήταν… αυτό που περίμενες. Και τώρα τι κάνεις; Η πρόθεση σου είναι να παραιτηθείς για να αναζητήσεις κάτι καλύτερο. Όμως αυτό ίσως δημιουργήσει ένα πρόβλημα ανάμεσα σε άλλα: Θα φαίνεται στο βιογραφικό σου ότι έφυγες πολύ γρήγορα από μια θέση (ίσως να το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν), και έτσι είναι πιθανό να θεωρηθείς από τους μελλοντικούς εργοδότες ως «job hopper». Ως δηλαδή ο άνθρωπος που πάει από δουλειά σε δουλειά. Και κανείς σοβαρός εργοδότης δεν θέλει να επενδύσει χρόνο και χρήμα σε έναν τέτοιο «ασταθή» εργαζόμενο.

Το αμερικανικό The Muse, παραθέτει την λύση αν δεις μπροστά σου αυτό το σενάριο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις, για να μην χαλάσεις το βιογραφικό σου. Και να βρεις σύντομα μια καλή θέση εργασίας.

1# Η επόμενη θέση σου να είναι μακροπρόθεσμη. Αν έφυγες μια φορά «στα γρήγορα» από μια εταιρία, ίσως δεν είναι και τόσο κακό. Αν το κάνεις όμως ξανά και ξανά, μάλλον θα φθείρει το βιογραφικό σου. Βεβαιώσου λοιπόν ότι η επόμενη θέση εργασίας σου θα είναι μακροπρόθεσμη. Βρες μια θέση στην οποία να φαντάζεσαι τον εαυτό σου για παραπάνω από λίγους μήνες.

2# Άσε τους να έρθουν… αυτοί σε εσένα. Εκεί τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα. Θα είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτείς αν έρθει ο εργοδότης σε εσένα, αντί να είσαι εσύ αυτός που θα «χτυπήσει την πόρτα». Αυτό μπορεί να γίνει χτίζονταν ένα καλό personal brand- άρα οι πιθανοί εργοδότες στην αγορά θα γνωρίζουν την αξία σου πριν καν σου κάνουν μια πρόταση. Ο δεύτερο τρόπος είναι να έχεις καλές επαφές με HR Managers, και έτσι αυτοί θα σε προτείνουν στις εταιρίες τους πριν φύγεις από την τρέχουσα εργασία σου. Στην συνέχεια μπορείς να πεις στον (πρώην) εργοδότη σου ότι αποχωρείς επειδή βρήκες μια καλύτερη ευκαιρία.

3# Βρες έναν καλό λόγο. Όταν είσαι μπροστά στον νέο πιθανό εργοδότη, πρέπει να αιτιολογήσεις το γιατί θες να φύγεις τόσο γρήγορα από την υπάρχουσα δουλειά σου. Μην μιλήσεις αρνητικά για αυτή ή τους συναδέλφους σου. Είναι καλύτερο να πεις ότι ψάχνεις ένα καλύτερο περιβάλλον για να εξελιχθείς και να αξιοποιήσεις τα skills σου. Επικεντρώσου στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 17 =