αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως μπορείς να πάρεις επιδότηση μισθού από το κράτος έως και 60% τον Ιούνιο

Πως μπορείς να πάρεις επιδότηση μισθού από το κράτος έως και 60% τον Ιούνιο

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η επιδότηση του μισθού που βασίζεται στο πρόγραμμα Support mitigating Unemployment Risks in Emergency –SURE για χιλιάδες εργαζόμενους που θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό στο πρόγραμμα δεν θα ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω της πανδημίας και περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μπει φραγή στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτες μορφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το dikaiologitika.gr, αναμένεται να τεθούν εργαζόμενοι στη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τη μεταποίηση.

Υπό εξέταση βρίσκεται η εστίαση αλλά και o τουρισμός καθώς για τους κλάδους αυτούς μελετάται η ενίσχυσή τους με άλλες δράσεις.

Ωστόσο με υπουργικές αποφάσεις που θα βγουν μέσα στο μήνα θα ορίζονται ποιοι κλάδοι μπορούν να ενταχθούν.

Να σημειωθεί ότι ενίσχυση του εισοδήματος θα λάβουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή κατ’ ελάχιστο δύο εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, κι αυτό αφορά τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης.

Η επιδότηση μελετάται να φτάσει στο 60% του νέου μισθού του εργαζομένου.

Ειδικότερα σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων που θα μετατραπεί η σύμβαση τους από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ήβεκ περιτροπής θα πάρουν ως κρατική ενίσχυση το 60% του νέου μισθού τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =