αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να ξεκινήσεις ένα blog από το δωμάτιο του σπιτιού σου και να βγάλεις χρήματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πως μπορείς να ξεκινήσεις ένα blog από το δωμάτιο του σπιτιού σου και να βγάλεις χρήματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τον Αύγουστο 2021 το It’s Possible συγκέντρωσε 911.654 μοναδικούς αναγνώστες και 1.642.616 προβολές σελίδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των Google Analytics. Ναι, ένα site μπορεί να ξεκινήσει από το δωμάτιο ενός σπιτιού και να φτάσει στο επίπεδο να φέρνει χρήματα στον δημιουργό του. Να είναι, δηλαδή, μια απολύτως επαγγελματική δραστηριότητα.

Φυσικά για να πετύχεις κάτι τέτοιο χρειάζεται δουλειά, συνέπεια και χρόνος.

Σίγουρα όμως στην εποχή μας μπορεί ο κάθε ένας να ξεκινήσει το δικό του blog/site. Και να δουλεύει από το δωμάτιο του ή από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Το αρχικό μπάτζετ για την κατασκευή του site μπορεί να είναι μικρό. ‘Η λίγο μεγαλύτερο αν θες κάτι πιο γκράντε. Όπως έχω πει και σε παλαιότερα άρθρα, η κατασκευή του It’s Possible το 2016 κόστισε μόλις 450 ευρώ. Αν πάντως έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις, πιθανόν να μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου το blog/site που θες (π.χ. χρησιμοποιώντας ως βάση κάποιο έτοιμο template). Κατά την γνώμη μου, σε αυτό το πρώτο στάδιο δεν πρέπει να ψάξεις απαραίτητα για το «τέλειο». Δεν χρειάζεται να φτιάξεις ένα site σαν αυτό… των Financial Times. Μπορεί να είναι κάτι απλό, το οποίο φυσικά να λειτουργεί σωστά, να προσαρμόζεται σωστά στο mobile, και να μπορεί να το διαβάσει εύκολα ο αναγνώστης. Τίποτα παραπάνω.

Και μετά; «Πως βγάζω χρήματα από αυτό;» ρωτάνε πολλοί. Το πρώτο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσεις, δεν είναι το πως θα βγάλεις χρήματα από το blog σου. Το πρώτο ερώτημα είναι το πως θα βρεις αναγνώστες. Αν πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα, τότε πιθανότατα θα μπορέσεις να πας και στο επόμενο level που είναι να βγάλεις χρήματα. Για να πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα σίγουρα χρειάζεται συνέπεια. Σταθερή ροή με νέο περιεχόμενο. Και όχι να ανεβάζεις αναρτήσεις σποραδικά «όποτε έχεις χρόνο».

Αν καταφέρεις να χτίσεις το δικό σου κοινό, στην συνέχεια μπορείς να το αξιοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα. Εδώ είναι 5 τρόποι για να έχεις έσοδα:

1# Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

2# Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.

3# Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

4# Banners για διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Απευθείας συμφωνίες με διαφημιζόμενους. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals.

5# Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Και μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =