αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να… μπλέξεις με το YouTube κανάλι σου: Η Nintendo έκανε 1.300 copyright μπλοκ σε κανάλι

Πως μπορείς να… μπλέξεις με το YouTube κανάλι σου: Η Nintendo έκανε 1.300 copyright μπλοκ σε κανάλι

Το YouTube κανάλι GilvaSunner, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως βίντεο με rips από το soundtrack διαφόρων παιχνιδιών της Nintendo, αναφέρει πως ο ιαπωνικός κολοσσός στράφηκε νομικά εναντίον του, μπλοκάροντας πάνω από 1300 uploads του.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον Twitter λογαριασμό του, ο ιδιοκτήτης του καναλιού επισημαίνει πως η Nintendo μπλόκαρε βίντεο με το soundtrack παιχνιδιών όπως τα The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Mario Galaxy και πολλά άλλα.

Οι περιπέτειες για το κανάλι ξεκίνησαν το 2019, όταν η Nintendo Ιαπωνίας έστειλε μια προειδοποίηση πως πρόκειται να μπλοκάρει διάφορα από τα βίντεο που έχει αναρτήσει. Εν τέλει, η εταιρία χρειάστηκε χρόνια για να προβεί σε ενέργειες, με τον GilvaSunner να τονίζει το 2020:

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ξανά ότι δε βγάζω χρήματα από τα βίντεο, ούτε κερδίζω κάτι απ’ αυτά. Καταλαβαίνω, όμως, ότι αυτό δε δικαιολογεί τη μεταφόρτωση του περιεχομένου. Επίσης, δεν είμαι θυμωμένος ή έκπληκτος που η Nintendo το κάνει αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο απογοητευτικό ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία εναλλακτική.


Για την ιστορία, η μουσική των παιχνιδιών της Nintendo δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμη, αφού δεν υπάρχει σε streaming υπηρεσίες όπως το Spotify, ενώ η εταιρία κυνηγά και τα YouTube κανάλια που την ανεβάζουν.

Η Nintendo γενικά είναι γνωστή για την αυστηρότητά της με τα πνευματικά δικαιώματα των παιχνιδιών της και αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα συμβάντων που αφορούν την πλατφόρμα του YouTube.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 7 =